Cristian Buşoi: Transformarea Institutului "Cantacuzino" în cazarmă - trist şi dramatic

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, consideră că planul guvernamental de transformare a Institutului "Cantacuzino" în cazarmă este "trist şi dramatic", iar declaraţiile premierului despre descoperirea de fonduri europene nesperate pentru finanţarea institutului "sunt de un habarnism periculos".

"Declaraţiile premierului despre descoperirea de fonduri europene 'nesperate' pentru finanţarea activităţii Institutului 'Cantacuzino' sunt de un habarnism periculos. Cum trist şi dramatic este şi planul 'managerial' guvernamental de transformare a Institutului în cazarmă. Faptul că pe nimeni nu mai miră nimic şi nicio nenorocire a Guvernului nu mai atrage atenţia este pentru că guvernarea Dragnea a banalizat incompetenţa şi haosul. Institutul avea nevoie de un manager decent care să obţină autorizaţiile pe care le-a pierdut şi care să nu descopere fondurile europene în septembrie 2017, aşa cum le-a descoperit premierul Tudose", spune Buşoi, potrivit unui comunicat de presă primit la redacție.

Liderul liberal a mai adăugat faptul că timp de câţiva ani, de când Corina Creţu este comisar european, se puteau purta multe discuţii despre fonduri europene utile Institutului 'Cantacuzino', până să ajungă premierul Tudose la concluzia că "salvarea înseamnă militarizare".

[citeste si]

"Ideea vehiculată de guvernanţi că Institutul va relua producţia de vaccinuri este o mostră de umor involuntar: dacă există fonduri europene şi dacă poate fi reluată producţia de vaccinuri, de ce este nevoie de militarizare? Nenorocirile pe care Guvernul PSD le face în economie surclasează lejer prostiile pe care Executivul le produce aproape în orice alt domeniu şi, din acest motiv, 'rezolvarea' Institutului 'Cantacuzino' a ajuns să nu reprezinte mai mult decât una din seria de rele, care nu mai surprinde pe nimeni. Cu toate acestea, trebuie spus că militarizarea unei instituţii este o soluţie radicală şi exagerată şi nu garantează deloc nici eficienţa, nici transparenţa", se mai arată în comunicat.

Buşoi menţionează că pentru Institutul 'Cantacuzino' sunt doar două soluţii: statul să îşi asume, anual, cumpărarea - eventual fără licitaţie, dacă este posibil din punct de vedere legal - a dozelor de vaccin antigripal şi să înceapă o campanie de vaccinare la începutul fiecărei toamne şi statul să facă un parteneriat public-privat cu un institut european important, precum Pasteur din Paris, sau cu una dintre multinaţionalele din domeniul farmaceutic pentru ca Institutul 'Cantacuzino' să poată intra în competiţie pe piaţa vaccinurilor, măcar în zona central şi est-europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel