Cristian Bușoi, reacție la criza de la Institutul Marius Nasta: Este criminal

Bogdan Cotigă / 06 Martie 2019 / 18:20 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Liderul PNL București, europarlamentarul Cristian Bușoi lansează o critică dură la adresa Ministerului Sănătății ca urmare a situației infecțiilor intraspitalicești de la Institutul Marius Nasta. 

"Informațiile privind numărul pacienților decedați, infectați cu bacterii la Institutul Marius Nasta arată de ce este nevoie de construirea spitalelor regionale. Faptul că inclusiv managerul Institutului Nasta a atras atenția că pacienții riscă infectarea cu bacterii din cauză că spitalul, cu peste 100 de ani vechime, are nevoie de investiții în refacerea canalizării ar trebui să fie un grav semnal de alarmă! Dar, din păcate, ne-am obișnuit și cu astfel de cazuri și cu nepăsarea autorităților. Infecțiile din spitalele vechi sunt o cauză directă a morții multor pacienți", a declarat Bușoi. 

Autoritățile, acuzate de indolență

 

"Aceste infecții sunt accentuate din cauza vechimii clădirilor. Acesta este motivul pentru care am spus și voi continua să repet că este criminal faptul că se amână construirea spitalelor regionale. Guvernul și Ministerul Sănătății nu trebuie să amâne construirea spitalelor regionale pentru 2027. Acestea pot fi începute până în 2020. Este de neacceptat că Guvernul și Ministerul Sănătății recunosc, cu indolență, că nu au terminat nici măcar studiile de fezabilitate pentru cele 3 spitale regionale: Iași, Cluj, Craiova, pentru a le trimite la Comisia Europeană în vederea aprobării  finanțării", a mai spus Bușoi.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26