Cristian Bușoi, reacție la criza de la Institutul Marius Nasta: Este criminal

Liderul PNL București, europarlamentarul Cristian Bușoi lansează o critică dură la adresa Ministerului Sănătății ca urmare a situației infecțiilor intraspitalicești de la Institutul Marius Nasta. 

"Informațiile privind numărul pacienților decedați, infectați cu bacterii la Institutul Marius Nasta arată de ce este nevoie de construirea spitalelor regionale. Faptul că inclusiv managerul Institutului Nasta a atras atenția că pacienții riscă infectarea cu bacterii din cauză că spitalul, cu peste 100 de ani vechime, are nevoie de investiții în refacerea canalizării ar trebui să fie un grav semnal de alarmă! Dar, din păcate, ne-am obișnuit și cu astfel de cazuri și cu nepăsarea autorităților. Infecțiile din spitalele vechi sunt o cauză directă a morții multor pacienți", a declarat Bușoi. 

Autoritățile, acuzate de indolență

"Aceste infecții sunt accentuate din cauza vechimii clădirilor. Acesta este motivul pentru care am spus și voi continua să repet că este criminal faptul că se amână construirea spitalelor regionale. Guvernul și Ministerul Sănătății nu trebuie să amâne construirea spitalelor regionale pentru 2027. Acestea pot fi începute până în 2020. Este de neacceptat că Guvernul și Ministerul Sănătății recunosc, cu indolență, că nu au terminat nici măcar studiile de fezabilitate pentru cele 3 spitale regionale: Iași, Cluj, Craiova, pentru a le trimite la Comisia Europeană în vederea aprobării  finanțării", a mai spus Bușoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel