Cristian Buşoi, atac la Achimaș Cadariu: A lansat atacuri lipsite de fair play

Prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, a lansat un atac la adresa fostului ministru al Sănătății, Achimaș Cadariu pentru declarațiile acestuia după demisie, care lasă o imagine proastă, de lipsă de corectitudine şi fair play politic.

"Achimaș Cadariu a plecat într-un moment dificil, lansând atacuri lipsite de fair play. Susţin decizia premierului Cioloş de a prelua conducerea ministerului Săntăţii într-un moment extrem de dificil şi de lipsă majoră de încredere a românilor în funcţionarea sistemului de Sănătate. Consider interimatul lui Dacian Cioloş o decizie politică curajoasă şi utilă", afirmă într-un comunicat europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi.

"Comisia de Sănătate din PNL îşi manifestă disponibilitatea de a susţine Guvernul pentru soluţionarea crizei dezinfectanţilor. Am anunțat public o listă cu măsuri, care considerăm că ajută direct la rezolvarea problemelor care au apărut în dezbaterea legată de diluarea dezinfectanţilor și vom sta la dispoziția premierului Cioloș cu expertiza și implicarea noastră, pentru a implementa aceste măsuri.

Atrag atenţia că este multă tensiune în dezbaterea publică pe tema Sănătăţii, iar discuţia recentă, pornită de la dezvăluirile jurnalistice legate de problema dezinfectanţilor, riscă să creeze o percepţie publică că sistemul produce pericole pentru viaţa oamenilor, în loc să-i ajute pe pacienţi. În condiţiile crizei de încredere în autorităţi şi în instituţii, este dificil de oferit un răspuns mulţumitor pentru public. Din păcate, deşi pare poate insuficient, adevărul este că problemele sistemului de Sănătate nu se rezolvă decât prin colaborare între autorităţile care au resposabilitate în Sănătate şi prin aplicarea Legii. Salut astfel mesajul preşedintelui Klaus Iohannis legat de criza din Sănătate şi colaborarea dintre Guvern şi Preşedinţie, pentru înlesnirea unor soluţii care nu sunt deloc uşoare şi pentru că au fost amânate ani de zile.

[citeste si]

Ca fost preşedinte al CNAS şi ca unul dintre cei care au văzut cum funcţionează sistemul de Sănătate, nu mai cred în soluţii minune. Sunt, însă, convins că efortul de fiecare zi pentru transparenţă şi simpla aplicare a Legii va folosi pacienţilor.

Consider că ministrul Sănătăţii a ales să plece urât dintr-un minister la conducerea căruia putea să dovedească mai multă fermitate şi iniţiativă. Probabil lipsa de experienţă politică şi presiunea l-au determinat pe fostul ministru al Sănătăţii să-l atace pe premierul Guvernului din care a făcut parte şi care l-a apărat chiar şi atunci când mulţi îi cereau demisia.

Sănătatea este un sistem greu de schimbat şi este nevoie de încăpâţânare, iar declaraţiile lui Achimaş Cadariu de după demisie lasă o imagine proastă, de lipsă de corectitudine şi fair play politic, conchide Cristian Bușoi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel