Cristian Buşoi a sesizat Comisia Europeană privind blocarea aplicaţiilor pentru taxi dezvoltate de companii independente

Crişan Andreescu / 30 ian 2018 / 10:31 Salveaza PDF Comentarii
Uber
Uber


"Hotărârea 626 a Consiliului General al Municipiului Bucureşti - prin care municipalitatea obligă taximetriştii să folosească exclusiv aplicaţii de taxi care se află în proprietatea unui dispecerat, încălcând, fără nicio justificare, dreptul taximetriştilor şi al clienţilor de a folosi aplicaţii dezvoltate de companii independente - a ajuns în atenţia comisarului european pentru Economie Digitală şi Societate, doamna Mariya Gabriel", a informat europarlamentarul Cristian Buşoi.

În scrisoarea adresată comisarului european, eurodeputatul atrage atenţia că monopolizarea serviciilor de e-hailing este incompatibilă cu piaţa concurenţială şi progresul tehnologic, unele dintre principalele priorităţi ale Uniunii Europene.

Cristian Buşoi consideră că decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti "pune obstacole în calea obiectivelor Comisiei privind piaţa unică digitală şi ridică baiere care împiedică digitalizarea economiei din România".

"Vă adresez această scrisoare pentru a vă aduce la cunoştinţă îngrijorarea cu privire la eşecurile evoluţiei tehnologice din România, în speranţa că orice intervenţie, formală sau informală, din partea Comisiei Europene ar împiedica extinderea acestei probleme. Cazul la care ne referim este piaţa de aplicaţii electronice. Această piaţă este nou înfiinţată în România şi permite clienţilor să îşi aleagă taxiul cu ajutorul unei platforme electronice, disponibilă pentru descărcare pe dispozitivul lor sub forma unei aplicaţii care adaptează, instantaneu, oferta la cerere", se arată în scrisoare.

[citeste si]

Eurodeputatul îşi exprimă speranţa că va fi găsită o soluţie în acest caz.

"Aplicaţiile pentru integratori sunt pur şi simplu un exemplu de utilizare a tehnologiei digitale pentru îmbunătăţirea condiţiilor de piaţă, oferind mai multe posibilităţi de a alege pentru clienţi şi o bază mai mare de consumatori pentru şoferi. Sper că împreună cu echipa dumneavoastră vom găsi o soluţie pentru a depăşi aceste restricţii şi pentru a spori creşterea conţinutului digital şi a platformelor colaborative în România. Atrag atenţia asupra urgenţei acestei chestiuni, deoarece odată ce aplicaţiile e-hailing îşi vor înceta activitatea este mai puţin probabil ca acestea să reintre pe piaţă", mai spune Buşoi în scrisoare.

El precizează că una dintre aplicaţiile de e-hailing, care va fi interzisă ca urmare a intrării în vigoare a Hotărârii 626, funcţionează în 20 de oraşe din România, are peste 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori pasageri, iar din 2010, de când a fost lansată, cu ajutorul ei au fost efectuate peste 40 de milioane de curse pe teritoriul ţării noastre.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26