EXCLUSIV  Cristian Bușoi: Viorel Cataramă are idei extremiste și riscante

Cristian Bușoi, într-un interviu pentru DC News, îl atacă pe Viorel Cataramă pentru ideile    destul de extremiste și riscante din moțiunea pentru congresul PNL, unde va fi desemnată viitoarea conducere a partidului.

Întrebat de stadiul alegerilor, despre numărul filialelor cu care a "bătut palma sau pumnul" europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat că "Suntem într-un proces de popularizare al ideiolor și moțiunii a fiecăruia dintre noi în interiorul PNL. Am mers în multe județe, iar până la sfârșitul  aceste campanii interne voi merge toate județele țării. Pentru depunerea moțiunii, fiecare candidat a avut nbevoie de un minim număr de semnături . Eu am venit cu un număr de 100 de semnături, oameni importanți cu bună reputație. O parte sunt șrfi de filiale,  alții sunt foști președinți ai PNL, cum ar fi Crin Antonescu sau Teodor Stolojan, parlamentari, președinți de consilii județene, dar și eu și contracandidatul meu înțelegem că va fi un congres de 5.000 de oameni, va fi un congres care va lua o decizie importantă pentru  PNL. Este primul congres după cel de unificare, dar este primul congres de alegeri, iar semnalu pe care PNL îl va da va fi unul important pentru electorat", a precizat pentru DC News Cristian Bușoi.

"Acolo, dincolo de recomandările șefilor de filială sau de ceea ce credem noi  că ar fi vreo majoritate în urma unor negocieri interne va conta foarte mult convingerea colegilor mei în ceea privește cea mai bună soluție pentru PNL, iar eu încercă să-i conving că pentru viitorul PNL reprezint cea mai bună soluție în acest moment".

Pe Viorel Cataramă îl respect ca și persoană, ca și personalitate

Referitor la Viorel Cataraămă, întrebat dacă face jocurile cuiva, Bușoi a declarat că: "nu cred că acesta face jocurile cuiva, sigură că domnul Cataramă este în această competiție, îl respect ca și persoană, ca și personalitate, are câteva idei interesanta, dar are câteva idei  cu care sunt profund în dezacord destul de extremiste și riscante.

Oricum  nu se potrivesc cu statutul de țară a Uniunii Europene a României. Totuși UE are standarde minime în domeniul educației, în domeniul sănătății, plus că și de dragul  de a se diferenția de ceilalți candidați a venit și cu o chestiune cu care  sunt profund în dezacord, cea legată cu căsătoriile între persoane de același sex.

Deocamdată rămne de văzut dacă va obține sprijinul a zece filiale, e o muncă care trebuie să o facă domnia sa. Dar m-am referit strict la domnul Orban, care în opinia mea va trebui să duc lupta în final", a declarat Cristian Bușoi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel