Cristian Bușoi, PNL: Nimic schimbat după Hexipharma. Ministerul Sănătății ori doarme, ori...

Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, atrage atenția că, la doi ani după scandalul Hexipharma nimic nu s-a schimbat cu privire la ”controlul infecțiilor nosocomiale și nici în cea ce privește verificarea substanțelor folosite pentru dezinfecție”. 

”Ministerul Sănătății ori doarme pe el, ori știe și nu face nimic cu bună știință. Fără idealisme și fără a căuta o vânătoare de vrăjitoare, sistemul verificării substanțelor biocide se fundamentează pe sinceritatea raportării actorilor de pe piață în condițiile în care obiectivul esențial pe această piață, ca pe oricare alta, este profitul. Solicit Ministerului Sănătății un răspuns clar și un plan de acțiune pentru reglementarea condițiilor de atestare a biocidelor.” a afirmat Cristian Bușoi, potrivit unui comuncat PNL. 

Trei solicitări

Acesta atrage atenția: ”1. Trebuie reglementată clar funcționarea unui laborator acreditat în sistemul public care să poată face propriile verificări; 2. Definirea clară a manierei în care are loc testarea biocidelor, cu diferențierea între testul de concentrație al substanței active și testul eficacității pe micro-organisme, pe același lot de produs; 3. O procedură de verificare periodică după regulă statistică și un plan de eșantionare, astfel încât firmele să fie interesate să mențină calitatea superioară a produselor; în același timp, este nevoie de o strategie națională de descurajare a supra-utilizării de antibiotice, precum și respectarea cu strictețe a circuitelor medicale din spitale și a regulilor de protecție împotriva infecțiilor intraspitalicești, atât din partea personalului medical, cât și a pacienților și vizitatorilor”.

[citeste si]

”Politica Ministerului Sănătății este să peticească crizele care apar și trec, fără ca nimic fundamental să se schimbe, nici în îmbunătățirea infrastructurii spitalicești, nici în maniera în care sunt tratați pacienții în spitale. Că nu suntem în stare să folosim banii europeni gratis pentru spitale noi, cu asta ne-am lămurit, dar- în același timp- pacienții se îmbolnăvesc în spitale din cauza infecțiilor și asta este ceva ce trebuie și poate fi tratat imediat prin reglementări clare.” a conchis Bușoi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel