Urmărește emisiunea live


Cristi Danileț (CSM) contrează cererea lui Călin Popescu Tăriceanu de decapitare a DNA și ÎCCJ

Cristi Danileț, judecător în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a scris, într-o primă reacție la cererea președintelui Senatului că speră să fie o glumă. 

Călin Popescu Tăriceanu îi cere președintelui Klaus Iohannis decapitarea DNA și a ÎCCJ, după ce o femeie achitată a stat șase luni în arest, nevinovată fiind. Președintele Senatului i-a cerut lui Klaus Iohannis să solicite CSM începerea unei anchete disciplinare la adresa Laurei Codruța Kovesi și a Liviei Stanciu. 

"Vă rog spuneți-mi că aceasta este o știre făcută de TNR. Căci dacă e reală, atunci este extrem de grav că al doilea om în stat după președinte, care era prim-ministru atunci când a început reforma justiției și s-au rupt legaturile dintre politic și justiție, nu are cunoștințe minime de organizare judiciară. E foarte grav că el nu realizează că dacă șefii parchetului sau instanțelor ar fi schimbați la cererea politicienilor sau prin decizia unilaterală a politicienilor, nu ar mai exista independența justiției pentru care a garantat ca om politic și pe care și-o doresc cetățenii. Și, să se înțeleagă bine, nu încerc să apăr o posibilă disfuncție de sistem, ci să semnalez influențele abuzive ale politicului asupra sistemului judiciar", a scris Cristi Danileț, judecător al CSM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel