Cristea, europarlamentar, semnal pentru Weber: S-ar putea să aibă nevoie de voturile PSD

Scutaru Cristina / 12 sep 2018 / 20:09 Salveaza PDF Comentarii
Andi Cristea
Andi Cristea

Andi Cristea, europarlamentar PSD, președintele delegației pentru Republica Moldova a Parlamentului European, a reacționat după ultimele afirmații ale lui liderul grupului Partidului Popular European (PPE).

Manfred Weber a cerut miercuri Consiliului să primească Bulgaria şi Croaţia în Schengen şi a solicitat guvernului român să stopeze riscurile care afectează procesul de luptă împotriva corupţiei pentru ca şi România să poată adera la zona de liberă circulaţie.

Andi Cristea l-a taxat și i-a explicat acestuia care este situația reală a România. De asemenea, i-a atras atenția că s-ar putea să vină o vreme când va avea nevoie de voturile delegației PSD în Parlamentul European după alegerile din 2019 pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene.

”Partidul Popularilor Europeni se află în campanie deșănțată pentru alegerile din 2019: după ce a închis ochii în cazul lui Viktor Orban atâta timp, nu se uită la păcatele colegilor dacă sunt din țările vecine nouă, dar din PPE.

Duble standarde

Asistăm la o frumusețe de duble standarde, vedem o ipocrizie "populară" la cele mai înalte cote. Da, trebuie să iubim și să respectăm Europa (susțin mare parte din discursul SOTEU al domnului Juncker de azi), dar un val (mai) eurosceptic se naște în primul rând din sentimentele de nedreptate și din dublul standard: de la produse în supermarket, la solidarități doar față de "colegi iubiți de familie politică".

E ca faimoasa reclamă-al meu e mai frumos și mai proaspăt-doar pentru că e al meu.

Realitatea însă, inclusiv cea politică, e alta: în România nu e la putere PPE, asta e decizia românilor. Domnul Weber nu poate decât să arunce vorbe în vânt, însă recomand atenție sporită, s-ar putea să aibă nevoie de voturile delegației PSD în Parlamentul European după alegerile din 2019 pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene”, a scris Andi Cristea, europarlamentar PSD.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27