Cristea, europarlamentar PSD: Poate ar fi necesară o investigație la Bruxelles privind transparența finanțărilor fundației

ANDI CRISTEA
ANDI CRISTEA

Andi Cristea, europarlamentar PSD, a spus că poate ar fi necesară o investigație la Bruxelles privind transparența finanțărilor Fundației „Open Dialogue”.

După ce în spațiul public din Republica Moldova au apărut informații potrivit cărora Fundația Open Dialog  a finanțat deplasările la Bruxelles ale Maiei Sandu și Andrei Năstase, o serie de europarlamentari cer anchetarea surselor de finanțare ale acestei organizații.

”Informațiile pe care le am cu privire la Fundația „Open Dialog" sunt cele disponibile în spațiul public. Mi-au atras atenția discuțiile recente din Republica Moldova privind legăturile dintre această fundație și reprezentanții opoziției, precum și legăturile dintre fundație și Mukhtar Abliazov. Cel din urmă este, cu siguranță, un personaj controversat, iar operațiunea de spălare a imaginii pe care respectiva fundație a dus-o pentru Abliazov nu este un secret pentru oficialii de la Bruxelles.

Ce se știe legat de finanțare

În același timp, o legătură directă între acest cetățean kazakh și Republica Moldova nu îmi este clară și nu aș vrea să speculez pe această temă, așa cum nu sunt clare nici legăturile fundației cu actorii politici din Republica Moldova. Legat de finanțare, fundația „Open Dialog" publică, potrivit reglementărilor în vigoare, rapoarte anuale cu privire la sursele sale de finanțare. Dacă aceste rapoarte nu sunt conforme cu realitatea, cu siguranță fundația își asumă consecințe legale cât și de imagine și credibilitate.

Având în vedere eforturile fundației de a apăra unul sau mai multe personaje controversate, cred că sunt necesare resurse semnificative pentru acest lucru, și, de asemenea, poate ar fi necesară o investigație la Bruxelles privind transparența finanțărilor fundației, precum și înregistarea corectă a activităților de lobby, în registrul public, potrivit legislației europene pe care o avem”, a spus Andi Cristea, președintele Delegației la Comisia Parlamentară de Cooperare cu Republica Moldova din Parlamentul European. Interviul integral îl găsiți pe Europa Liberă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel