Criptomonede: Un utilizator pierde în medie 1.900 dolari din cauza escrocheriilor cu Elon Musk

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Oamenii au pierdut peste două milioane dolari din cauza escrocheriilor cu criptomonede care se foloseau de numele lui Elon Musk.

Conform The Verge, CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, este folosit pentru a-i ademeni pe investitorii în piața de criptomonede să își piardă toți banii, anunță Comisia Federală pentru Comerț a Statelor Unite ale Americii (FTC). „Promisiunile de venituri uriașe garantate sau presupunerile că monezile virtuale vor fi multiplicate sunt mereu scamatorii”, se arată într-un raport al instituției.

Escrocii s-au folosit ani întregi de numele CEO-ului Tesla și SpaceX

Ani la rând, escrocii s-au dat drept Elon Musk pentru a-i lăsa pe utilizatorii de rețele de socializare fără monede virtuale. Aceștia s-au folosit de tactici înșelătoare pe site-uri precum Twitter, dându-se drept Elon Musk prin folosirea aceluiași avatar și crearea unui cont cu un nume doar puțin diferit.

Atunci când se dau drept Musk, înșelătorii le cer victimelor să trimită criptomonede într-o adresă de portofel virtual, în schimbul unei sume mult mai mare. Evident, victimele rămân fără bani, iar platformele precum Twitter nu pot opri aceste escrocherii.

Un utilizator pierde în medie 1.900 dolari dacă pică în mâinile atacatorilor

Raportul FTC a fost publicat luni și arată că oamenii s-au plâns de 80 de milioane de dolari care au fost furate din octombrie 2020 până în prezent din cauza escrocheriilor care le promiteau că își vor înzeci sumele strânse în criptomonede. În medie, un utilizator pierde 1.900 dolari atunci când cade în plasa răuvoitorilor.

Elon Musk, victimă a unuia dintre cele mai mari atacuri din istoria Twitter care a inclus o scamatorie Bitcoin

Elon Musk a fost și victima celei mai mari scamatorii cu Bitcoin din istoria Twitter. Piratarea din vara anului 2020 a fost printre cele mai mari din istoria platformei de socializare, iar atacatorii au compromis cele mai influente conturi din SUA, printre care: Elon Musk, fostul președinte al SUA, Barack Obama, actualul președinte al SUA, Joe Biden, Bill Gates și chiar și Apple. Escrocii au primit aproape 120.000 dolari în criptomonede după ce le-au promis urmăritorilor conturilor că le vor multiplica banii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel