Crin Antonescu, taxat de socialiștii europeni pentru atacul la Ponta

swoboda
swoboda

Liderul socialiștilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat la RFI că liberalul Crin Antonescu ar trebui să arate mai mult respect premierului și coaliției guvernamentale și și-a exprimat speranța că tensiunile vor fi stopate la masa discuțiilor în interiorul USL. 

[caption id="attachment_202771" align="alignleft" width="310"] Hannes Swoboda[/caption]

Swoboda crede că fricțiunile determinate de schimbările din funcții de la DNA se vor încheia după ce se vor face "nominalizări obiective".

Socialistul a comentat și atacurile lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta: "Liberalii încearcă să se distanţeze puţin de Guvern şi de Partidul Social Democrat. Cred că ar fi în interesul ţării dacă liderii USL s-ar reuni şi ar discuta despre disputele interne. Nu cred că justiţia ar trebui să fie miezul unei dispute, acest lucru nu creează o imagine bună României în exterior", a declarat Swoboda.

El a lăsat să se înțeleagă faptul că Ponta ar trebui să fie mai calculat, iar Antonescu mai respectuos față de Uniune. "Cred că însuşi premierul a recunoscut că ar fi trebuit să fie mai precaut. Dar din nou spun, nominalizările ar trebui lăsate pe seama autorităţilor judiciare. Cred de asemenea că domnul Antonescu ar trebui să fie mai respectuos faţă de funcţia premierului şi faţă de coaliţia guvernamentală", a adăugat Swoboda, care a precizat că-l sprijină pe Ponta să păstreze coaliția "așa cum e".

Doi europarlamentari PSD, Cătălin Ivan și Corina Crețu, i-au trimis, sâmbătă, o scrisoare de informare lui Hannes Swoboda, despre cazul revocării procurului Lucian Papici, aceasta după ce politicieni și persoane publice au spus că vor reclama la instituțiile europene imixtiuni în Justiție ale premierului Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel