Crin Antonescu: Susțin alegerea primarilor în două tururi de scrutin

antonescu
antonescu

Crin Antonescu a precizat că, personal, susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar nu este de acord cu alegerea președintelui de Consiliul Județean de către consilieri. 

Președintele PNL, Crin Antonescu, s-a declarat de acord cu necesitatea unei discuții în USL, in conditiile în care prim-vicepreședintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut o întâlnire de urgență a USL.  "Sunt destule lucruri de clarificat în interiorul Uniunii pentru ca să putem merge mai departa așa cum ne-am angajat în fața cetățenilor României", a declarat Liviu Dragnea.

Acuzațiile lansate de Liviu Dragnea "sunt niște chestiuni pe care cred că ar fi trebuit să le discutăm în interiorul Uniunii", notând că și PNL este nemulțumit de faptul că proiectul Codului Silvic "stă de multă vreme în dezbatere publică", deși "trebuia conform calendarului să intre de mult în dezbaterea guvernului".

 "Nu are nimeni niciun motiv să-l persecute pe dl Dragnea, asta e clar", a subliniat el, menționand că "nu intră în fișa postului meu să comentez declarații".

În ceea ce privește proiectul de lege inițiat de liberali, și care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin și a președinților de Consilii Județene de către consilieri, Crin Antonescu a spus cș PNL și PSD au avut o înțelegere "care e valabilă de a discuta la nivelul USL de pachetul de legi electorale".

 "O vom face", a precizat liderul PNL, subliniind că "nimeni nu poate lua initiațiva unor parlamentari, e dreptul lor" dar admițând că "e bine ca inițiativele majore să încercăm să le avem împreună".

Referitor la proiectul de lege al parlamentarilor liberali, Crin Antonescu a precizat că susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar propunerea "nu e impotriva unui partid sau altul, este în favoarea cetățeanului", în condițiile în care "peste tot în lumea asta primarii se aleg în două tururi".

Însă Antonescu nu este de acord ca propunerea ca președinții de consilii județene să fie aleși de consilierii locali, ci tot în două tururi de scrutin.

Potrivit HotNews, președintele PNL a mai declarat că la Camera Deputaților ar trtebuie să se revină la sistemul de liste.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel