Crin Antonescu şi Victor Ponta, în direct la Realitatea TV pentru a explica programul economic al USL

Ponta Antonescu
Ponta Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele PSD, Victor Ponta,au fost invitați, duminică, la o ediţie specială la Realitatea TV pentru a explica prevederile programului economic lansat vineri de USL.

Programul economic al USL, prezentat vineri, prevede menţinerea plafonului de 16% pentru veniturile salariale ce depăşesc 1600 de lei pe lună, în timp ce veniturile mai mici se impozitează diferenţiat, cu cote de 8-12%.

Sub titlul "Un sistem fiscal stimulativ, echitabil şi predictibil", USL propune păstrarea plafonului de 16% şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale. Astfel, pentru venit salarial până la 800 de lei pe lună se aplică o cotă de 8%, pentru un venit între 800-1600 de lei pe lună se aplică o cotă de 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei - cota este de 16%.

În plus, USL propune scăderea TVA cu câte un procent pe an, astfel că revenirea la 19% s-ar va face la finalul unui eventual mandat de guvernare al Uniunii.

Uniunea Social Liberală are în plan şi restructurarea instituţiilor de control fiscal: ANAF, Garda Financiară şi Vama. Mai mult, USL vrea auditarea "strictă şi obligatorie" a alocărilor şi utilizării banilor publici din PNDI, susţinând că, prin acest program, 4 miliarde de euro se risipesc "în scopuri politice".

Citește și:

Restructurarea instituţiilor de control fiscal, dorită de Opoziţie – Vezi PROGRAMUL ECONOMIC al USL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel