Crin Antonescu: România nu şi-a jucat suficient toate cărţile la Bruxelles

Liderul PNL, Crin Antonescu, susține că România "nu şi-a jucat suficient toate cărţile" şi negocierile referitoare la Tratatul de Stabilitate Fiscală ar fi fost un bun prilej pentru ca ţara noastră să-şi rezolve problema aderării la spaţiul Schengen, informează Agerpres.

Copreședintele USL afirmă că Europa nu poate fi păcălită cu ”bilanțuri triumfaliste” privind combaterea corupției sau eficiența sistemului vamal, iar întrunirea de la Bruxelles nu a fost speculată cum trebuie pentru a grăbi procesul de aderare la Schegen.

"Pe fond, este de necontestat că România şi actuala Putere ar fi trebuit să aibă o politică mult mai fermă în ceea ce priveşte combaterea corupţiei, eficienţa în sistemul vamal. Au crezut că îi pot păcăli cu tot felul de lucruri declarate, cu tot felul de bilanţuri triumfaliste în această privinţă şi iată că nu i-au păcălit pe toţi. Cred, pe de altă parte, foarte realist, că România nu şi-a jucat suficient toate cărţile într-un ansamblu mai larg. Fiecare ţară are nişte probleme, există momente când alţii au nevoie de tine şi pe care trebuie să le foloseşti să-ţi rezolvi problemele tale. De exemplu, atunci când Germania sau Franţa au avut nevoie şi de România pentru a impune acest Tratat de stabilitate fiscală probabil ar fi fost un bun prilej pentru România să-şi rezolve probleme ale ei, cum ar fi aderarea la spaţiul Schengen", a declarat Crin Antonescu într-un interviu acordat agenţiei Agerpres.

Deorece nu deține toate toate datele negocierilor în cazul amânării unei decizii cu privire la aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie, Crin Antonescu a susţinut că îi este greu să spună cum ar trebui să abordeze autorităţile române problema cu Olanda.

”'Sunt comentarii din afară, pentru că în asemenea chestiuni trebuie să dispui de toate datele de care numai cei care sunt la Putere pot dispune”, a subliniat preşedintele PNL.

La summit-ul de la Bruxelles, desfășurat în zilele de 1 și 2 martie, liderii ţărilor UE au decis să amâne până în septembrie decizia privind intrarea în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, în contextul în care Olanda continuă să se opună aderării celor două state la spaţiul european de liberă circulaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel