Crin Antonescu, revoltat de raportul MCV: Să fie închis!

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, critică dur raportul MCV. Liderul liberal vrea ca România să fie scoasă din procesul de monitorizare.

„Eu cred că preocuparea Guvernului, a Parlamentului, a preşedintelui, unde este cazul, este să convenim cât mai rapid şi cât mai clar cu Comisia pe acest subiect ce anume se doreşte, care sunt soluţiile pe care să convenim pentru a închide MCV. Sunt de salutat încă o dată nişte poziţii de principiu pe care MCV le consemnează şi pe care le împărtăşim: toate lucrurile care ţin de separaţia puterilor în stat, de domnia legii, de independenţa puterii judiciare. Atunci când vorbim de chestiuni tehnice, cu deschidere spre politic, legislaţia privind justiţia, intrarea în vigoare a anumitor coduri, nu avem niciun fel de ezitare în a le adopta”, a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu, conform realitatea.net.

Președintele PNL și-a exprimat nemulțumirea față de atacul din cadrul raportului MCV, la adresa presei din România, care este acuzată de campanii contra unor magistrați. De asemenea, Antonescu susține că eroarea cu miniștri cercetați reprezintă un lucru foarte grav. Liderul USL susține închiderea monitorizării asupra României, și propune monitorizarea justiției din toată Europa.

"Este absolut necesar atunci când reclamă nişte lucruri în România, Comisia trebuie să spună foarte concret unde s-a întâmplat, ce s-a întâmplat şi ce soluţii trebuie luate. Comisia vorbeşte de campanii de presă la adresa unor judecători, procurori. Niciun judecător, procuror nu au fost împiedicaţi să-şi facă treaba. Trebuie să ni se spună clar ce anume înseamnă din ceea ce înseamnă din peisajul vast al presei româneşti este inacceptabil şi care sunt soluţiile. A restricţiona activitatea jurnalistică este periculos. Nu putem să stăm sub MCV şi sub misiuni atribuite şi de îndeplinit care nu sunt clare. Se vorbeşte foarte clar de o chestiune care ar trebui să fie limpezită. Cu ce este diferit regimul parlamentarilor în România de cel din alte ţări? Vă pot da exemple care arată că regimul parlamentarilor din România este mai strict ca în Germania, Franţa

Au fost erori în raport, în principal cea care s-a discutat şi a fost asumată: chestiunea cu doi şi trei miniştri cercetaţi. E un lucru grav. E bine să se numere corect. Putem să ne gândim că cineva ţi-a dat o cifră şi că nu ai numărat tu însuţi. Nu oricine se află sub o acuzaţie de corupţie este corupt până la un verdict definitiv. Nu orice cercetare, proces, trimitere în judecată este legată de corupţie. În România DNA poate deschide cercetare pe orice cauză chiar şi dacă nu ţi-ai plătit chiria la timp. Nu orice dosar deschis însă de DNA înseamnă corupţie. România trebuie să-şi reafirme dreptul său de membru şi partener egal în CE şi împreună cu CE trebuie să vadă ce trebuie făcut ca acest mecanism să fie închis. Mecanism discutabil după trei ani. Să fie închis în sensul unei topiri a acestui MCV într-un mecanism de monitorizare a justiţiei în toată UE. Suntem legitim interesaţi nu doar de calitatea justiţiei din România, ci şi de calitatea justiţiei din Uniunea Europeană”, a adăugat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel