Crin Antonescu, reacție după propunerea lui EDUARD HELLVIG la SRI

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

Crin Antonescu a comentat această propunere.  Fostul lider PNL spune că președintele a făcut o alegere bună prin nominalizarea lui Eduard Hellvig la șefia SRI.

"Am colaborat foarte bine cu domnul Eduard Hellvig. Este unul dintre oamenii încă tineri a căror aducere în prim-planul vieții politice mi-am asumat-o. Cred că este o propunere inspirată. Îi doresc succes. Îmi pun și eu speranța în ceea ce cunosc a fi mentalitatea și filozofia lui Eduard Hellvig... speranță care înseamnă un șef al celui mai important serviciu din România... un șef care să înțeleagă că principala menire a SRI - dincolo de aspecte de siguranță națională - este aceea de a apăra regimul democratic. Eduard Hellvig are o viziune cu adevărat democratică. De asemenea, are o anumită pregătire în ceea ce înseamnă politicile de securitate. Privesc cu speranță această desemnare", a zis Crin Antonescu într-o intervenție telefonică la România TV.

"Sper că Eduard Hellvig ar fi un șef civil de serviciu special care va asigura și perfecționarea, și democratizarea, și funcționalitatea SRI într-o perioadă complicată din toate punctele de vedere atât intern, cât și extern. Eduard Hellvig este recomandabil pentru o asemenea funcție, dar vedem ce se va întâmpla mai departe", a mai spus Crin Antonescu.

"În măsura în care în mintea lui Victor Ponta mai există câte ceva din lucrurile de bună-credință pe care noi le-am avut când am constituit USL, atunci cred că îl va susține pe Eduard Hellvig. Să nu uităm că Eduard Hellvig a fost printre cei care au încercat să dea viață USL-ului", a conchis fostul lider PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel