Crin Antonescu, președinte al Comisiei de revizuire a Constituției: Fostul lider PNL pierde funcția

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a pierdut președinția Comisiei de revizuire a Constituției, anunță realitateatv.net.

Cel mai probabil, funcția îi va reveni senatorului social-democrat Ioan Chelaru, vicepreşedintele Comisiei comune. Pentru desemnarea unui nou președinte este nevoie de o ședință comună a Parlamentului.

Potrivit Regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României, președintele Comisiei este și președintele Biroului Comisiei și îndeplinește următoarele atribuțiuni: convoacă ședințele, convoacă Biroul Comisiei și conduce lucrările acestuia, conduce lucrările Comisiei, invit, la solicitarea Comisiei sau a Biroului Comisiei, specialiști sau reprezentați ai autoritățlor publice și ai unor organizații neguvernamentale, reprezintă Comisia față de Camerele PaArlamentului și orice altă autoritate, solicită autorităților/instituțiilor publice informațiile și documentele necesare activității Comisiei, îndeplinește orice alte atribuții stabilite de Birou sau de Comisie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel