Antonescu poate a fost sfătuit de cineva să fie candidatul Dreptei, spune Dragnea

Crin Antonescu ar putea avea un plan de a fi candidatul Dreptei la Preşedinţie, a declarat, duminică, vicepremierul Liviu Dragnea. După părerea lui Dragnea, Antonescu intenționează să candideze de unul singur la prezidențiale

"Asta că în general suntem împreună, mergem împreună pe un drum şi ne cărăm pumni în cap nu e profitabil nimănui. M-am uitat şi eu cu atenţie la alte evenimente şi m-am uitat cu atenţie şi cu interes la toate apariţiile d-lui Antonescu şi am senzaţia, şi sper să greşesc, că devine tot mai clar că a luat sau intenţionează să ia o opţiune serioasă în a candida de unul singur. Totuşi un candidat al USL trebuie să facă, după părerea mea, ceea ce trebuie ca tot USL-ul să simtă că are un candidat, adică şi asta e important, noi neschimbându-ne sub nicio formă decizia iniţială de a-l susţine pe dl Antonescu la Preşedinţia României", a declarat Dragnea, la B1 Tv.

Potrivit acestuia, criticile lui Crin Antonescu la adresa premierului Victor Ponta trebuie să înceteze. De asemenea, Dragnea  a adăugat că nu doreşte să facă din Crin Antonescu 'un mega vinovat'.

"O avea omul nişte motive, nişte argumente, vrea ceva care-l determină să aibă comportamentul ăsta care, repet, din punct de vedere politic, nu e de acuzat. Apare o problemă când discutăm de USL, pentru că ne putem trezi la un moment dat cu dl Antonescu că spune 'pesediştilor, dacă vreţi să mă susţineţi la prezidenţiale, bine, dacă nu, nu'. Ăsta e următorul pas", a susţinut Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se aştepta la intervenţia preşedintelui PNL de vineri, prin care a criticat atitudinea premierului faţă de procurorul general, Dragnea a arătat că nu. Vicepreședintele PSD a mai spus că nu a luat în calcul vreo clipă posibilitatea ruperii USL.

PSD nu este un partid de buzunar

"Nu, nu avem abordarea asta binară. (...) Nu am luat în calcul ruperea USL, dar nici nu suntem în situaţia în care, indiferent ce-ar fi, ţinem USL pentru că crapă România sau pământul se învârte invers. Asta categoric nu. Însă am luat în calcul să facem tot ce ţine de noi să ne abţinem cât putem de mult, pentru ca această construcţie politică să funcţioneze din nou aşa cum a funcţionat înainte şi să ducă România în direcţia cea bună. Dar, Doamne fereşte, dacă lucrurile se agravează, PSD-ul totuşi nu este un partid de buzunar, nu poţi să ceri PSD-ului să fie un partid format din nevertebrate. Chiar nu este, e cel mai puternic partid din România, este un partid serios, un partid care nu e foarte viu, dar e un partid aşezat, dar asta nu înseamnă că-i trebuie foarte mult timp să ia nişte decizii dacă se impun. Deci noi vrem ca USL-ul să funcţioneze în continuare. (...) Nu stăm să ne numărăm parlamentarii', a spus liderul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel