Antonescu: PSD amenință primarii PNL și fură. Iohannis a fost ocaziunea ruperii USL, nu cauza

Președintele PNL Crin Antonescu acuză din nou PSD-ul de furt și spune că ăsta a fost unul dintre motivele rupturii USL. Refuzul premierul Ponta de a-l numi pe Klaus Iohannis în funcția de vicepremier nu a fost cauza plecării PNL de la guvernare, ci "ocaziunea", afirmă liderul liberal. Antonescu a mai declarat, joi seară, la România Tv, că social-democrații aveau obiceiul "furtului" și când liberalii erau la guvernare, adăugând că în prezent s-a format "guvernul Ponta-Ghiță".

Crin Antonescu l-a contrazis pe unul dintre invitații din platoul România Tv, senatorul Gabi Firea, care spunea că șeful PNL a folosit metaforic cuvântul "furat". "Dna Firea e generoasă, vede un fel de literatură acolo unde nu e decât un partid pus pe furat", a spus Antonescu, care a adăugat că PNL și PSD, când erau împreună, aduceau aceleași acuzații PDL-lui și "regimului Băsescu.

Președintele PNL a explicat că PSD fură parlamentari și primari, iar pe aceștia din urmă îi amenință.

"(Fură) și sigle, câte un deuputat, câte un primar de pe la Dolj, cu amenințări, cu constrângeri, cu promisiuni (...) Avem de-a face cu un Guvern pe care l-aș numi Ponta-Ghiță și care fură cât poate și împarte cât poate", a spus liberalul, adăugând că ăsta a fost "unul dintre motivele rupturii".

Antonescu spune că PSD-ului fura și atunci când PNL-ul era la putere și coleg de guvernare cu partidul lui Victor Ponta.

"În momentul când eram la guvernare am văzut cum PSD insistă se se facă un buget, să se împartă anumite locuri (...) Cum în fiecare program, proiect, apare ori dl Ghiță, ori cineva din partea lui, ori cineva din partea PSD-ului".

"Toate lucrurile în istorie au un punct culminant sau o linie roșie, se acumulează și, precum zicea Bălcescu despre revoluția de la '48, povestea cu Iohannis a fost ocaziunea și nu cauza. S-au adunat niște lucruri și în momentul când am văzut că Ponta vrea să ne impună niște marionete în guvern, sigur că n-am putut merge mai departe", a spus liderul liberal.

Crin Antonescu a reiterat că un scor mai mic de 20% la europarlamentare ca echivala cu demisia sa din fruntea PNL.

"O veste bună și o veste proastă: vestea bună e că e bătută în cuie (decizia de a demisiona - n.r), vestea proastă e că facem 20%", a precizat Antonescu.

Acuzat că PNL este cel care a început racolarea de parlamentari de la alte partide, când fostul pdlist Mihai Stănișoară a fost atras în PNL, Antonescu a spus că în cazul deputatului de Mehedinți a fost vorba de o "acțiune umanitară", de un "azil politic".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel