Crin Antonescu: Klaus Iohannis sper să fie un preşedinte mai puternic decât Traian Băsescu

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, taie elanul celor care se așteptau ca actualul președinte al României, Klaus Iohannis, să fie un personaj de ceremonial care taie panglici și speră ca cel care deține în prezent funcția supremă în stat să fie mai puternic decât fostul șef al statului, Traian Băsescu.

Senatorul PNL, Crin Antonescu, spune despre Klaus Iohannis că va fi un preşedinte extrem de puternic şi că, în următorii ani, în România va fi un regim prezidenţial „de facto". 

„Parcursul lui Klaus Iohannis este unul normal, este, din punctul meu de vedere, până acum foarte bun şi previzibil. Dacă cineva s-a aşteptat ca el să fie un personaj de ceremonial care să taie panglici, să nu se certe cu nimeni, s-a înşelat", a declarat senatorul PNL, la B1 TV.

„Dl Iohannis, printre puţinele lucruri pe care le-a spus în campanie, a spus vreo două foarte grele. Iohannis a spus: Candidez şi vreau să fiu preşedinte pentru a schimba modul în care se face politică în România. Asta este o declarație copleșitoare. (...) Doi, domnul Klaus Iohannis este, şi prin experienţa sa de viaţă, şi prin natura sa, ca personalitate, un om aşezat, calm, care face lucrurile pas cu pas, dar cu o tenacitate şi cu o forţă ieşite din comun. Klaus Iohannis, având în vedere şi conjunctura, va fi un preşedinte extrem de puternic al României. România de facto va fi în următorii ani un regim prezidenţial. (...) Klaus Iohannis sper să fie un preşedinte mai puternic decât Traian Băsescu, tocmai pentru că va putea fi mai puțin contestat, pentru că va fi mai corect și trebuie să admitem următorul lucru: vom vedea ce se va întâmpla, nu depinde doar de Klaus Iohannis. Lucrurile pot să meargă în bine sau în mai puțin bine în funcție și de ceilalți actori ai scenei plitice, de viteza cu care mediul politic românesc, mediul public românesc generează lideri, pentru că în ac moment în spațiul public din România există un singur politican, un singur jucător politic, președintele Klaus Iohannis, care se bucură de vcredibilitate, care poate sta în fața tuturor riscurilor de dezechilibru democratic", a adăugat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel