Crin Antonescu: În Europa, fără poporul tău eşti nimeni sau eşti o slugă

Crin
Crin

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seara, la mitingul pentru lansarea candidaților USL pentru alegerile parlamentare că USL este destul de puternică pentru a conduce România, în condițiile în care poporul este fără președinte în momentul de față. Făcând referire la federalizarea României de care s-a vorbit miercuri, Antonescu a spus că România este un exemplu de respectare a minorităților, dar va rămâne și un stat unitar și național.

"Sunteţi mai hotărâţi ca niciodată, mai uniţi ca niciodată. Acesta este mesajul pe care prezenţa voastră trebuie să o dea României şi Europei. Cineva spunea că încercăm să facem prin această întâlnire o demonstraţie de forţă şi prietenul nostru Daniel Constantin spunea nu, ba da vrem şi facem o demonstraţie de forţă. Cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să fie puternic şi noi demonstrăm că suntem puternici. Cine vrea să conducă o ţară ca România trebuie să ţină cont de nevoile şi libertăţile oamenilor şi voi ne vorbiţi despre asta. Noi, dvs, noi toţi le spunem tuturor românilor, da, USL este suficient de puternică pentru a conduce România spre bine. Se spunea că PDL este cu Europa, iar USL cu poporul.

Prima parte nu este adevărată, la Palatul Parlamentului, la ceremonia de despărţire de Traian Băsescu şi ai săi au fost prezenţi câţiva din cei mai importanţi lideri europeni. Niciodată Europa nu va fi doar a unor demnitari de moment sau a unei singure familii politice. Nu este adevărat că la Palatul Parlamentului şade Traian Băsescu şi PD împreună cu Europa, pentru că dacă poporul român simbolic este aici, nu ai cum să fi în Europa fără poporul tău, în Europa fără poporul tău eşti nimeni sau eşti o slugă", a declarat Crin Antonescu în deschiderea discursului său de pe Arena Națională.

"Popularii europeni sunt astăzi la Palatul Parlamentului cu preşedintele lor, noi suntem astăzi cu poporul fără preşedinte. A vorbi în numele unui popor înseamnă să ai un proiect pentru acea naţiune. Nu există niciun fel de îndoială că USL este cea mai puternică forţă politică construită vreodată în istoria României şi este atât de puternică pentru că România are nevoie de noi toţi împreună şi nu are de câştigat doar nişte alegeri, ci de reconstruit o ţară. Avem nevoie de un plan, avem nevoie de oameni şi avem nevoie de forţă de hotărâre şi de unitate. De forţă pentru că aşa cum spuneam numai cei puternici pot pretinde că pot să conducă o naţiune, de hotărâre pentru că trebuie să le spunem foarte clar celor care nu ştiu România este parte a Europei indiferent cine o conduce, România şi-a câştigat libertatea cu sângele oamenilor şi are drept de vot, nu doar drept de a asculta.

Noi cei care conducem şi vom conduce România în numele poporului român vom fi partenerii şi nu slugile instituţiilor europene. Nu vreau să existe un singur român care să creadă că România a primit ceva de pomană în toată istoria ei, are de învăţat de la multe naţiuni europene, dar vreau să nu uitaţi că românii sunt mult mai prost plătiţi, că au crescut economiile acelor ţări, că firme mari europene au făcut profit cu români. Putem sta cu fruntea sus în faţa oricui din Europa, parteneri şi nu slugi. Europa nu este o ficţiune, nu ai ce căuta cu Băsescu fără popor, Europa nu există în afara popoarelor şi naţiunilor. Dacă astăzi s-a vorbit de federalizarea României, vă spunem noi că România va rămâne un exemplu în respectarea minorităţilor, dar va fi un stat unitar, naţional, România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel