Crin Antonescu i-a făcut un serviciu Elenei Udrea. Ce câștigă PNL

Elena Udrea a recuperat distanța care o separa de Vasile Blaga, în cursa pentru șefia PDL. În momentul de față, raportul de forțe pare a se fi răsturnat, și nu doar din cauza sprijinului primit de la Traian Băsescu. Adriean Videanu ar putea trece de partea Elenei Udrea, ceea ce ar tranșa disputa, la Convenția din 23 martie. Paradoxal, liderul PNL, Crin Antonescu, are un rol important în schimbarea din PDL.

[caption id="attachment_290613" align="alignnone" width="640"] Foto: Jurnalul.ro[/caption]

La prima vedere, mutarea surpriză prin care vicele PDL, Mihai Stănășoară a fost primit în PNL, nu pare una câștigătoare. Politologul Alfred Bulai consideră că este doar o încercare a conducerii PNL de a menține status quo-ul în partid. ”De ce să importe oameni care până acum au acuzat partidul, l-au batjocorit în cel mai urât mod posibil? PNL-ul nu face decât să își piardă credibilitatea în fața oamenilor prin astfel de gesturi”, spune Bulai, mai ales că Stănișoară nu este atât de important încât să atragă atenția publică, pe viitor.

Totuși, Stănișoară este un lider local cu mare influență în zona de sud-vest a țării. Stănișoară conduce o organizație puternică, are un post de radio, o televiziune și ziare locale. În Parlament, prin astfel de ”importuri” se echilibrează diferența dintre PSD și PNL. Banatul votează tradițional cu Dreapta, a fost recucerit județul Caraș Severin, prin Frunzăverde, iar acum se face un pas important în Mehedinți. Sibiul este un alt județ carfe întărește poziția PNL. Liderii PSD din Drobeta Turnu Severin se declarau stupefiați de gestul PNL și au promis să plătească polițele la prezidențiale.

Efectul pe care îl are însă în PDL mișcarea de azi este chiar mai important. ”Plecarea lui Stănișoară întărește poziția Elenei Udrea, spune consultantul politic Horia Mihălcescu. Stănișoară era un om de bază în echipa lui Vasile Blaga. Impactul la nivel de imagine este devastator. După plecarea lui Frunzăverde, imputată tot lui Blaga, iată că acesta e părăsit de cei mai apropiați colaboratori. Personal, cred că sunt șanse ca Adriean Videanu să meargă, în Convenție, cu Elena Udrea, ceea ce ar tranșa jocurile. Nu poți promite reconstrucția partidului când îți pleacă echipa de pe teren”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel