Crin Antonescu, garanția UDMR de a-și menține statutul de factor decisiv la formarea guvernului

borboly_csaba_44702900
borboly_csaba_44702900

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, lider al UDMR Ciuc, susține pe pagina personală de blog, că liderul PNL, Crin Antonescu, a ”coborât la nivelul lui Vadim”. Aceasta reprezintă o garanție că USL nu va întruni 50% la scrutinul din toamnă, fapt ce ar permite ca UDMR să devină ”din nou factorul decisiv la formarea guvernului”, scrie preşedintele Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc.

În opinia lui Borboly Csaba, liderul PNL Crin Antonescu nu va fi un candidat la preşedinţie, iar, dacă va candida totuşi, în mod cert nu va obţine sprijinul maghiarilor din Transilvania.

”Astăzi nu mai există nici un dubiu în acest sens. Antonescu în mod sigur nu va fi candidat la preşedinţie sau nu va fi un candidat care într-un eventual tur doi de scrutin ar fi sprijinit de noi, maghiarii din Transilvania”, scrie Borboly Csaba.

Acuzat că face aceeași politică naționalistă ca și Vadim Tudor, liderul PNL, Crin Antonescu, ar ajuta UDMR să devină din nou factorul decisiv la formarea guvernului, susține Borboly Csaba.

”Antonescu a ajuns la nivelul lui Vadim şi de acolo nu există drum de întoarcere. Să sperăm însă că va mai rămâne în cercul USL pentru câteva luni, deoarece este în interesul maghiarilor din Transilvania ca niciun partid politic, alianţă românească să nu primească o majoritate în parlament. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, USL nu va avea 50% la alegerile din toamnă, iar Antonescu este o garanţie în acest sens. Iar dacă USL nu are 50%, atunci UDMR devine din nou factorul decisiv la formarea guvernului. Iar acest lucru, pentru majoritatea maghiarilor din Transilvania, este un aspect deosebit de important”, scrie Borboly Csaba pe blogul personal.

Președintele PNL, Crin Antonescu, îi numea pe cei din UDMR "pedelişti de etnie maghiară" pentru că ”au ales definitiv să rămână şi să meargă până la capăt cu acest regim”.

"PDL-ul maghiar au ales definitiv să rămână şi să meargă până la capăt cu acest regim. Ceea ce nu înseamnă însă vreun strop de aversiune sau incriminare a comunităţii maghiare sau a unor politicieni rezonabili şi calificaţi care reprezintă această comunitate. Dar ceea ce se întâmplă astăzi cu UDMR-ul pentru noi este un pedelism jenant, care este o ruşine pentru maghiarii din România", spunea liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel