Crin Antonescu, despre RELAȚIA cu Klaus Iohannis. "O spun APĂSAT"

Liberalul Crin Antonescu a vorbit despre relația sa cu actualul președinte al PNL, Klaus Iohannis, și a explicat de ce nu mai are nicio legătură cu actualul proiect al PNL. 

Crin Antonescu a explicat la TVR 1  relația sa cu Klaus Iohannis, dar și lipsa legăturii cu actualul proiect al PNL: "Este o relație normală, nu e o relație de conflict, nu e o relație apropiată, nu particip la actualul proiect, nu înseamnă că eu nu vreau să iasă președinte. O spun apăsat: ar fi bine ca domnul Ponta să nu pună mâna pe mandatul de președinte al României. În toți acești ani, din care câțiva petrecuți cu Klaus Iohannis, eu și cei din PNL am dus niște bătălii pentru o cauză în care am crezut. Momentele din 2012 și alte proiecte cruciale s-au schimbat pentru domnul Iohannis, dar pentru mine nu. În proiectul și în discursul actual al lui Klaus Iohannis, lucrurile sunt schimbate și aș fi un partener nefolositor sau dăunător al valorilor actuale ale domnului Klaus Iohannis. În locul domnului Iohannis, candidat, am fost. Faptul că nu sunt eu acum candidat este rezultatul unor decizii pe care le-am luat asumându-mi-le. Când am spus stop PSD, știam ce greu mi-am asumat. Când am stabilit ca țintă de etapă a proiectului meu pentru PNL acest 20% pentru europarlamentare, am știut că e foarte greu și am știut că dacă nu voi mai fi la conducerea PNL, va fi foarte greu să mai fiu susținut drept candidat.  PNL era în proiectul meu să dea culoarea, conținutul Dreptei românești. Problema nu e cu mine, eu de rămas, rămân în partid, partidul să rămână". 

Întrebat dacă se gândește să revină la conducerea PNL, dacă Klaus Iohannis câștigă alegerile prezidențiale, Crin Antonescu a răspuns: "Categoric, nu. Dacă eu consideram că sunt omul nimerit, că mai e ceva de făcut la proiectul respectiv, aș fi rămas. Proiectul pe care eu l-am purtat s-a încheiat aici. Nu văd de ce aș reveni la conducerea unui PNL care nu mai este cel de acum câteva luni. Klaus Iohannis va trebui să aibă curajul să închidă această construcție cu PDL, dar nu ca acum, când lucrurile s-au băgat sub preș. Dacă nu câștigă Klaus Iohannis Președinția României, nu văd de ce nu și-ar asuma în continuare conducerea PNL". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel