Crin Antonescu, despre campania pentru alegerile prezidențiale și contracandidatul său. "Un lucru e sigur: voi candida la Președinție"

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Crin Antonescu, singurul candidat al Uniunii Social Liberale pentru alegerile prezidențiale, a explicat că a început o campanie nu de susținere a lui, ci una împotriva lui, una care a început demult și nu a contenit nicio zi. În ciuda aversiunilor din jurul său, liderul PNL subliniază, pentru grupul de oameni, "care face spiritualism, se văicărește și speră că Antonescu nu va fi niciodată președinte", că un lucru e sigur: va fi candidat în cursa pentru Președinție. Liderul liberal știe cine-i va fi contracandidatul și pe cine trebuie să convingă. 

"Campania împotriva mea, a candidaturii mele a început demult. Nu a contenit nicio zi. Chiar acum vedem un vârf pe ideea că nu voi fi președinte. Cele mai importante alegeri acum nu sunt cele prezidențiale, ci europarlamentare, care nu sunt peste un an, ci peste mai puțin", a declarat Crin Antonescu, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", moderată de Radu Tudor.

Liderul PNL a atras atenția: "În raport cu această anti-campanie, eu voi acorda mai puţină atenţie. Nu cu aceşti oameni am eu de discutat, nu acestor oameni vreau să le răspund. Comunic cu oameni care, chiar dacă nu sunt de aceeaşi părere cu mine, o fac autentic, nu propagandistic".

Ce spune despre candidatura la Președinție

Cu referire la sondajul care nu-l clasează pe primul loc în ceea ce privește încrederea, Crin Antonescu a explicat: "Candidatura la Președinție nu este un concurs de încredere. Tema asta este la fel de eternă precum cea a disensiunilor din PNL. Despre cele eterne trebuie să vorbim cu măsură. Insistența despre acest subiect mă plictisește. Sunt lucruri mai importante decât să comentez a mia oară chestiunea asta. Angajamentele politice nu au fost puse niciodată la îndoială. Un grup de oameni, care face spiritualism, se văicărește și speră că Antonescu nu va fi niciodată președinte. Un grup de oameni mai mic spune că Antonescu va fi președinte. Un grup mare de oameni tace din diplomație. Un lucru e sigur: voi candida la Președinție".

Ce spune despre faptul că este surclasat în sondaje 

Președintele PNL a precizat: "Să nu amestecăm cifre. Nu mă îngrijorează și nu mă nemulțumește în niciun fel că doi oameni, aliați politici, sunt peste mine în sondajele de încredere. Încrederea este cu totul altceva decât intenția de vot". Liderul liberal a adăugat: "Este evident că Sorin Oprescu este perceput ca primarul unui oraș, s-au spus lucruri bune și fapte bune despre Sorin Oprescu. Victor Ponta, slavă Domnnului, sper să rămâne la aceste cote, a fost cel care a fost în prim-plan, a luat măsuri, toate care se puteau lua, este evident să fie profilat și să aibă parte de o susținere mare. Eu nu am fost în prim-plan, astfel că și în buletinul meteo se va spune ceva rău despre Crin Antonescu". Despre Mugur Isărescu a spus: "În mod normal, de ce să ai o părere proastă despre acest om?".

Cine va fi contracandidatul în cursa pentru Președinție

"Ideea că va fi o cursă de unul singur dacă USL va avea un singur candidat sau ideea că va fi o cursă între doi lideri USL este complet falsă. Echilibrul în aceste alegeri, dacă nu va fi candidatul Opoziției, îl va face nemulțumirile alegătorilor cu privire la lucrurile pe care încă nu am reușit să le facem", a declarat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel