Crin Antonescu: Băsescu trebuie să-și dea demisia acum, imediat

antonescu
antonescu
Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PNL, că Traian Băsescu trebuie să-și dea demisia imediat din cauza terenului de la Călărași. Despre comisia parlamentară, aceasta trebuie condusă de către senatorul Ilie Sârbu, a declarat președintele PNL. 

Crin Antonescu a declarat că rezolvarea sănătoasă în subiectul terenului achiziţionat de către familia şefului statului ar fi demisia din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu.

"Convingerea mea fermă este că pentru România această nouă problemă are o singură rezolvare sănătoasă: demisia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, acum, imediat. Este o decizie care ar scuti această ţară de un nou subiect jenant, e o decizie care ar scuti această ţară de încă un an de război politic", a spus preşedintele PNL.

"Îi cer demisia lui Traian Băsescu pentru că nu e acceptabil ca preşedintele unei ţări cu atâtea probleme, frustrări, întrebări fără răspuns, să comunice a nu știu câta oară public, ca despre o problemă importantă, bunăstarea materială a propriei familii şi să descrie cu lux de amănute cum a vrut să ia teren şi nu avea bani, cum a pus-o pe fiica sa (...) ce o să facă cu pământul. Fiecare are dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru interesul lui, dar nu are voie preşedintele unei ţări şi niciun demnitar să vorbească public acest lucru într-o societate în care numeroşi tineri, chiar cu calificarea fiicei preşedintelui, nu numai că obţin greu un asemenea împrumut, dar le e greu să facă orice", a mai spus Antonescu.

 Antonescu a menţionat că nu este însă naiv şi nu crede că cererea sa va fi acceptată.

Cu privire la înfiinţarea unei comisii de anchetă, Crin Antonescu a subliniat că "PNL are întotdeauna de ales", tocmai de aceea "nu acceptă niciodată o situaţie în care să adopte decizii pe care oameni din afara partidului le anunţă la televizor", făcând astfel referire la anunţul de marţi al premierului Victor Ponta, potrivit căruia PNL este de acord cu înfiinţarea unei comisii de anchetă a retrocedărilor agricole din judeţul Călăraşi.

 Preşedintele PNL a adăugat că nimeni din PNL nu va împiedica vreo comisie de anchetă şi că "sigur" că liberalii vor fi de acord, menţionând că de pe acum propune ca aceasta să fie condusă de senatorul PSD Ilie Sârbu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel