Crin Antonescu, apariție surprinzătoare la aniversarea PNL. ”Asta este mândria sau povara dvs., asta poate fi șansa ca un partid să aibă mereu viitor”- Video

Crin Antonescu, la aniversarea PNL/ captură video
Crin Antonescu, la aniversarea PNL/ captură video

Crin Antonescu este prezent la aniversarea a 147 de PNL, la invitația președintelui PNL, Nicolae Ciucă. 

”Eu mă aflu la o anumită distanță mare de viața politică și de PNL. Aș vrea să vă spun, dacă tot am această șansă - mulțumesc domnului președinte Ciucă pentru această invitație extrem de elegantă - că uneori distanța e bună, e sănătoasă, distanța temperează entuziasme și furii, dezinfectează frustrări, îmblânzește iluziile. De asemenea, și cel mai important, pentru mine, cel puțin, distanța îți dă șansa de a fi un pic mai optimist decât ești când te afli în teren” a spus Crin Antonescu, fost lider al PNL, la evenimentul de aniversare. 

Fostul lider liberal spune că ”în viața politică de zi cu zi ești, vrei, nu vrei, actor, sub tirania amănuntului, dar, de la distanță eliberat, scutit de tirania amănuntelor, poți să vezi ceva mai mult și mai bine, ai această șansă, nu spun neapărat că eu o valorific, dar simt că distanța e bună”. 

”Cu fiecare an care se adaugă vârstei extraordinare a acestui partid, revin câteva întrebări, dacă nu le punem chiar noi, cei care suntem membri, le pun cei mai dragi prieteni ai noștri: Voi sunteți urmașii Brătienilor? Voi sunteți Partidul Național Liberal? Este Partidul Național Liberal - ca să mă exprim elegant - la înălțimea așteptărilor și istoriei sale?” a continuat Crin Antonescu. ”Sigur că e aproape la modă să răspunzi sau să se răspundă că nu, de parcă foarte mulți dintre cei care fac asta ar ști foarte bine cum era Partidul Național Liberal cu care ne compară” a afirmat Crin Antonescu. ”Sigur că cel mai adesea nu e la înălțimea așteptărilor sau la înălțimea istoriei. Nu e nimic nou și nu e un motiv de disperare. Dacă răsfoim publicistica lui Mihai Eminescu, vom vedea că părerea, sentimentele și atitudinea lui Eminescu față de liberalii aceia, față de primul Brătian erau chiar mai dure decât ale distinșilor noștri directori de conștiință de astăzi.” a continuat liberalul. 

Dezbinarea, congenitală

Întrebând dacă e România de astăzi România liberalilor de atunci sau a lui Mihai Eminescu de atunci, Crin Antonescu răspunde că ”nu, în general”, adăugând că ”suntem cu siguranță ceva din România liberalilor de atunci”. ”Se incriminează dezbinarea, despre care îndrăznesc să spun că e congenitală. Nu a fost doar în politică, nu doar în PNL, a fost în marea familie a Brătienilor, a fost între tată și fiu, între mari conducători ai acestui partid, mari intelectuali și mari patrioți. Dezbinarea este un element cu care PNL a trăit, a crescut și care s-ar putea să-i fie congenitală” mai spune Crin Antonescu.  

”Două lucruri nu se pot nega: dvs., membrii PNL sunteți urmașii Brătienilor. Partidul nu s-a născut că un grup de oameni au dezgropat un brand și au înființat un partid ca pe un ONG. Nu mi-e dor de nimic în politică cu excepția unui singur lucru: emoția trăită acum 30 de ani când oameni precum Dinu Zamfirescu erau vii, nu erau o formalitate. Al doilea lucru pe care vreau să-l spun e că nu e mare eveniment din istoria României de care PNL să nu fie legat. Nimic mare nu s-a făcut fără participarea și a PNL, asta este mândria sau povara dvs, asta poate fi șansa ca un partid cu istorie copleșitoare să aibă mereu viitor” a mai afirmat Crin Antonescu. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel