Crin Antonescu apare în dosarul de mită al lui Horea Uioreanu

Fostul preşedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, este înfundat tot mai mult în urma declarațiilor omului de afaceri Ioan Bene, care  a recunoscut în faţa instanţei că i-a dat mită lui Horia Uioreanu 10.000 de lei. În schimbul banilor, fostul preşedinte al CJ i-a promis că îl va ajuta cu problemele de la Aeroportul Cluj.

Ioan Bene a fost audiat în calitate de inculpat în dosarul de mită al lui Horea Uioreanu şi a recunoscut că i-a dat 10.000 de lei fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. "I-am dat 10.000 de lei lui Uioreanu. I-am plătit astfel avocații lui Uioreanu, pentru fiul său care era judecat pentru trafic de droguri", a declarat Ioan Bene, potrivit stiridecluj.ro, la audierile de la Tribunalul Cluj.

În depoziția sa, Ioan Bene a făcut şi unele dezvăluiri care conțin nume importante din politica românească. După alegerile locale din vara anului 2012, susține Bene, Horea Uioreanu, proaspăt ales președinte al Consiliului Județean Cluj, l-a abordat și i-a spus direct că are ceva "restanțe financiare de 50.000 de euro din campania electorală". "Am înțeles imediat mesajul. Eram prins în capcană. Aveam o singură soluție, să îi fac flagrant, dar nu sunt genul, și atunci am acceptat să plătesc, deși am acceptat cu greu acest lucru", a spus omul de afaceri, care este judecat la rândul lui pentru dare de mită.

[citeste si]

Primă tranșă s-ar fi plătit în luna octombrie 2012, în valoare de 100.000 de lei. "Când avea nevoie de bani era foarte insistent și mă tot suna. Apoi, în 2013 i-am mai dat 40.000 de lei și 20.000 de euro. Erau bani din banii mei personali".

Conform sursei citate, Ioan Bene ar mai fi declarat că fostul șef al CJ Cluj l-ar fi asigurat că, dacă îl va sprijini cu bani, "toate problemele de la Aeroport vor dispărea".

Ioan Bene (foto) a mai povestit un episod de la finalul anului 2013, în preajma inaugurării noii piste de aterizare/decolare de la Aeroportul din Cluj Napoca, pe care firma lui a construit-o. „Spunea că are obligații pentru că va veni Crin Antonescu și toată trupa și mai avea nevoie de bani pentru protocoale. Cu această ocazie i-am mai dat 20.000 de lei", a spus Bene. La inaugurarea pistei au participat Crin Antonescu, Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor de atunci, Ramona Mănescu. Acesta a primit onorul de la garda de onoare și a fost prezent la momentul tăierii panglicii. Având voie să pună întrebări, fostul președinte al CJ Cluj, liberalul Horea Uioreanu, nu a negat nimic din aceste declarații. Rezumându-se să prezinte anumite date tehnice legate de pista aeroportului, Uioreanu nu a scos un cuvânt legat de faptul că ar fi primit mită de la Bene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel