Crin Antonescu, adevăruri nespuse despre ruperea USL. Dezvăluiri de culise

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a vorbit, la DC NEWS LIVE, despre culisele ruperii USL, dezvăluind lucruri nespuse. 

"Nu există nimic secret în culisele ruperii USL. E moda cuvintelor puține. Pe un asemenea subiect, e greu să folosești cuvinte puține", a spus Crin Antonescu, la DC NEWS LIVE. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a completat că a reușit în cinci ani trei lucruri majore: să aducă un premier, pe Victor Ponta, să descopere un președinte, pe Klaus Iohannis și să facă să dispară PDL în interiorul PNL. "Nu sunt puține realizări, dar totuși momentul în care l-ați adus pe Klaus Iohannis și din cauza... sau datorită dânsului s-a rupt USL, am impresia că e ceva acolo despre care s-a vorbit mult cu foarte puține adevăruri", a subliniat Bogdan Chirieac.

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat că "Începutul e altul și el nu ține de persoane. Eu am încercat în acești cinci ani, simplu spus, un lucru care nu a reușit. Să încercăm să construim ceva care să ne scoată din cercul vicios, din rotativa monstruoasă pesedism-băsism, pentru că Traian Băsescu, venit la rândul lui în 2004 cu un vot de refuz, de teamă, de alternanță împotriva PSD-ului, a construit, în zece ani, lucruri cel puțin la fel de nedemocratice, de neprielnice și de amenințătoare în societatea românească. Am încercat, și Victor Ponta părea a înțelege acest lucru, să construim ceva care să iasă din această alternanță îngrozitoare și USL a fost asta. Era un proiect de anvergură, care, ca să vă dau un singur exemplu, putea rezolva în mod democratic tema traseismul politic. Știți că domnul Ponta și cu mine am inițiat un proiect de lege să încercăm să interzicem administrativ trecerea, migrație de la un grup parlamentar la altul, după modelul legii pentru primari. CCR l-a respins, n-aș spune fără temeiuri, și atunci o soluție naturală, democrativă, era această mega-majoritate care făcea inutil traseismul politic. (...) Nici n-aveam nevoie să mai fi luat un parlamentar de la opoziție, nici nu se punea problema de echilibru fragil. Cu șanse cu un lider tânăr, cu experiența prin care PSD trecuse și, simplu spus, eu am mizat nu doar pe Victor Ponta, ci pe mulți oameni din PSD, pe o logică simplă, simplă, simplă, populară: fraților, ați văzut cam cum e când cineva încearcă să facă partid stat? vă place cum e cu Băsescu și ce face? Nu vă place, deci hai să... terminați și voi cu proiectele astea și să nu ne întoarcem la așa ceva. Hai să încercăm să facem democrație. Lucrurile nu au mers așa, restul sunt detalii. Sigur că lumea discută mult despre înțelegerea premier-președinte. Cine vrea să fie atent va vedea că din păcate, încă din momentul suspendării lui Traian Băsescu, aparatul de propagandă din preajma domnului Ponta a început o campanie împotriva mea". 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea I

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a II-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a III-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a IV-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a V-a

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a VI-a


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel