Criminalitatea și corupția. Adrian Năstase: Drama Alexandrei ne-a arătat că nu suntem pregătiți

Fostul premier Adrian Năstase nu a rămas insensibil la drama care s-a petrecut la Caracal și a scris un comentariu pe blogul său.

Adrian Năstase remarcă faptul că s-a dezvoltat exploziv criminalitatea organizată și că drama Alexandrei arată că nu suntem pregătiți, la nivelul instituțiilor statului să luptăm:

”În ultimii 15 ani, tema corupției a ținut agenda internă și externă a României. Era o tema utilă și pentru bătălia politică internă dar și pentru „fezandarea” capitalului național și a liderilor perioadei de tranziție.

În timpul asta, mai puțin băgată în seama, criminalitatea, inclusiv cea organizată, s-au dezvoltat exploziv, „beneficiind” și de experiență unor infractori școliți în străinătate. România a devenit, dintr-o țară de tranzit pentru droguri, o țară de consum. Traficul de femei și de copii, rețele de contrabandă, clanuri organizate, drogați conducând autovehicule încep să marcheze zilnic emisiunile de la televiziuni și știrile din presă.

Drama Alexandrei ne-a arătat că nu suntem pregătiți, la nivelul instituțiilor statului, să luptăm cu fenomene aberante ale conduitei umane. Unii au încercat să transforme această drama într-un rechizitoriu împotriva poliției și, indirect, împotriva guvernului. Evident însă că responsabilitățile trebuie împărțite cu STS și cu parchetele. De aici nevoia de a schimba oameni din diverse funcții, dar și de a face reorganizări instituționale și de a lua măsuri legislative. Vinovații trebuie pedepsiți dar a introduce aceste teme în bătălia electorală ar fi o mare eroare”, a scris, sâmbătă, Adrian Năstase pe blogul său adriannastase.ro.

* Sublinierile aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel