EXCLUSIV  Crima care a șocat Bucureștiul, detalii EXPLOZIVE. Mafia italiană, pe fir

Noi detalii ies la iveală în crima șocantă petrecută în 1998.

Un asasinat comis în urmă cu 18 ani, rămas, până astăzi, cu autor necunoscut, a fost desluşit de poliţişti. Principalul suspect care l-ar fi executat cu trei focuri de armă pe Mihai Ionescu este Alexandru Găină, fiul fostului adjunct al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

La momentul respectiv s-a lăsat se înțeleagă că au venit niște asasini din străinătate, l-au executat pe Mihai Ionescu și apoi au plecat. Acum, la 18 ani distanță, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis că procurori de la Secţia de urmărire penală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Alexandru Găină, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, faptă comisă la data de 15 iulie 1998 asupra omului de afaceri Mihai Ionescu.

Comisarul șef Mihai Untaru a spus, în exclusivitate pentru DC News, că în mod cert va fi o anchetă care va analiza măsurile luate la momentul respectiv. Este posibil să fi fost introduse în circulație piste false în ideea că erau criminali din afara țării. Rezultatele din prezent se bazează pe schimbul de informații dintre Poliția diferitelor țări prin Europol.

Alexandru Găină, zeci de fapte penale

Alexandru Găină a mai fost arestat pentru viol, accident, furt de autoturisme de lux, spargeri de locuințe, fals privind identitatea şi fals în declaraţii. Se știa că a făcut parte din Clanul Sportivilor. Nu este singura beizadea din MAI. Tatăl său nu era un simplu colonel, ci era adjunct al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Probabil mafioții din Italia au vorbit și iată informațiile obținute astăzi.

Noi dosare


Identificarea lui Alexandru Găina probabil va duce la două dosare: dosarul de omor care va fi finalizat și un altul - dosarul complicităților deoarece crima nu se mai prescrie, iar cei care au participat direct sau indirect la asasinat trebuie să răspundă.

Mihai Untaru ne-a mai spus că ar trebui văzut ce ofițeri cu rang înalt în MAI plecau, la fiecare două săptămâni, în vizite în Italia, în acea perioadă. Din informațiile sale, se pare că omul de afaceri a fost omorât cu arma de calibru 9 mm, pistol pe care era dificil să îl ai România.

Se pare că vor mai apărea și alte cazuri pe măsuri ce sosesc informații de la Poliția din alte țări.

În anii '90, marea majoritate a șefilor din Poliție erau aceiași din '89. A fost nevoie de o schimbare de generații pentru a se face ordine.

Datorie de un milion de dolari

Potrivit unor informații judiciare, în spatele asasinatului ar fi stat o datorie de aproape un milion de dolari, sumă pe care victima o împrumutase unor italieni, datorie pe care aceştia nu au mai vrut să o returneze lui Ionescu.

La vremea respectivă, anchetatorii au luat în calcul mai multe ipoteze, mergând inclusiv pe ideea unei reglări de conturi. La baza acestei supoziţii a stat faptul că Mihai Ionescu era în relaţii cu oameni de afaceri napolitani, iar aceştia ar fi putut pune la capăt acest asasinat. La acea vreme, presa relata că în timp ce anchetatorii încă strângeau probe de la fața crimei, asasinul ar fi putut trece ușor granița din cauză că nu se instituise un control strict al persoanelor care părăseau România.

Mihai Ionescu, afacerist de succes

La momentul asasinatului, Mihai Ionescu era unul dintre oamenii de afaceri de succes din România, iar numele său fiind vehiculat și în scandalul „Ţigareta". Mai mult, acesta era cunoscut ca fiind cămătar, însă deţinea mai multe cluburi, dar şi firma „Mondo Mike". În 1992, acesta a candidat pentru un post de senator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel