Corina Crețu, nouă linie de metrou în București. Anunțul comisarului european

Denisa Zamfir / 13 feb 2019 / 16:00 Salveaza PDF Comentarii
Corina Crețu
Corina Crețu

Comisarul european Corina Crețu a vorbit despre noua linie de metrou în București, care va lega stațiile ''1 Mai'' de ''Tokyo".

"Mă bucur că am aprobat alocarea a peste 517 milioane de euro pentru proiectul major " Construcția liniei de metrou 6 ( 1 Mai-Tokyo)", care va permite celor 1,8 milioane de locuitori ai Bucureștiului să beneficieze de servicii de transport urban eficiente și moderne.
Cofinanțarea europeană este destinată construcției unei secțiuni de 6 kilometri din linia de metrou, dintr-un total de peste 14 kilometri cât urmează să aibă la final magistrala de metrou M6 (Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă Otopeni) din București. Aceasta va asigura legătura cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străulești).
Totodată, proiectul prevede construcția a șase noi stații de metrou subterane între zona 1 Mai și centrul comercial Băneasa - acolo unde urmează să fie amplasată stația Tokyo -, precum și achiziționarea a douăsprezece garnituri de metrou, fiecare cu câte șase vagoane.
Lucrările pentru magistrala de metrou M6, secțiunea 1 Mai – Tokyo, sunt programate să înceapă în a doua parte a acestui an.
Sper că autoritățile române să găsească soluții pentru finalizarea magistralei M6, astfel încât să se poată circula pe noua linie de metrou de la 1 Mai până la Aeroportul Internațional Otopeni"', este mesajul scris de Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.

(w670)

Vezi și: Demisii PSD. Lider, decizie după valul de plecări: O respect pe Corina Crețu

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27