Crețu: Vicepreședintele PPE, victima informărilor mincinoase ale PDL

corina_cretu
corina_cretu

Europarlamentarul Corina Crețu a declarat că vicepreşedintele PPE, Manfred Weber, nu recunoaşte diferenţa dintre guvernul USL şi cel al PDL, în timpul căruia  absorbţia anuală de fonduri europene era de 15 ori mai mică decât în prezent. Corina Crețu a precizat că Weber este în eroare din cauza informărilor mincinoase ale PDL.  

"Domnul Manfred Weber este, cu regret o spun, într-o gravă eroare cu privire la rata de absorbţie a fondurilor europene din România. Domnia sa nu recunoaşte diferenţa evidentă dintre guvernul actual, al USL, şi cel de până acum, al PDL. Dacă domnul Weber se declară astăzi îngrijorat de situaţia fondurilor europene atrase de România, de ce nu a zis nimic pe acest subiect în trecut, când pe vremea guvernului Emil Boc absorbţia anuală era de 15 ori mai mică faţă de cât este în prezent? De ce nu s-a arătat dl. Weber îngrijorat între 2009 şi 2012, când media anuală a absorbţiei era de 1-1,5%, fiind un indicator evident al ineficienţei şi amatorismului în acest domeniu ale guvernelor PDL?", a subliniat Corina Crețu.

"Weber este, din nou, victima informărilor mincinoase promovate de PDL"

Europarlamentara PSD a precizat că "Cifrele şi statisticile sunt foarte clare, iar acestea spun că Guvernul Ponta a preluat o ţară cu un grad de absorbţie de 7%. Acelaşi Guvern Ponta a crescut gradul de absorbţie la aproape 25% în puţin peste un an. Date fiind aceste evidenţe, consider că Manfred Weber greşeşte pentru că preia fără să verifice discursul iresponsabil, mincinos, al colegilor săi din PDL prezenţi în Parlamentul European sau în ţară. Dl. Weber este, din nou, victima informărilor mincinoase promovate de PDL. Realitatea este că România a recuperat enorm într-un singur an, iar dacă am fi avut aceeaşi rată de absorbţie anuală şi pe vremea guvernelor Boc-PDL, am fi fost în fruntea Europei la atragerea de fonduri, în prezent".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel