Urmărește emisiunea live


Creţu, atenționare Dăncilă: 'Îmi pare rău să constat...”

Creţu, atenționare Dăncilă: 'Îmi pare rău să constat...”
Creţu, atenționare Dăncilă: 'Îmi pare rău să constat...”

Corina Creţu consideră că şefa guvernului, Viorica Dăncilă, este 'dezinformată' de către persoanele din subordine.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, şi-a exprimat sâmbătă regretul că în 'declaraţiile triumfaliste' ale autorităţilor române privind absorbţia fondurilor europene este ignorată munca Comisiei Europene (CE) şi că şefa guvernului, Viorica Dăncilă, este 'dezinformată' de către persoanele din subordine.

'Am urmărit cu mare interes declaraţiile autorităţilor privind absorbţia fondurilor europene de către România. Dacă aceste rezultate vor fi confirmate de serviciile mele, a căror evaluare pe ţări va fi definitivată în ianuarie, nu pot decât să felicit autorităţile naţionale, în mod sincer', a scris sâmbătă Corina Creţu pe Facebook. 'Ceea ce este trist în toate aceste declaraţii triumfaliste este ignorarea completă nu neapărat a muncii mele, dar a întregii echipe de experţi de la DG Regio, care au venit cu soluţii, discutate la zecile de întâlniri bilaterale, atât în ce priveşte achiziţionarea de ambulanţe, redirecţionarea fondurilor către IMM-uri etc. Nu cred că există vreo ţară, după cum văd în revista presei pe care o primesc în fiecare zi, în care să nu fie menţionată Comisia Europeană atunci când se vorbeşte de fonduri europene', a adăugat comisarul european.

Munca Comisiei Europene a fost ignorată

Corina Creţu a mai afirmat că 'se simte datoare' să îşi ceară scuze 'pentru faptul că munca Comisiei Europene a fost ignorată în toate interviurile şi declaraţiile guvernanţilor' de la Bucureşti. 'Poate că din punct de vedere politic nu este tocmai cel mai nimerit, dar mă simt datoare faţă de colegii mei de la DG Regio, faţă de serviciile mele care au venit cu idei şi au salvat milioane de euro, să îmi cer scuze pentru faptul că munca Comisiei Europene a fost ignorată în toate interviurile şi declaraţiile guvernanţilor', a scris ea.

'Doamnă prim-ministru, cu tot respectul, Comisia a schimbat Programul Operaţional Regional, nu Guvernul. Îmi pare rău să constat, în fiecare întâlnire pe care am avut-o cu dvs, cât de dezinformată sunteţi de către cei din subordinea dvs, lucru pe care vi l-am transmis în mai multe rânduri personal', a adăugat Corina Creţu. 'Vă asigur în continuare de tot sprijinul meu şi al Comisiei Europene, aşa cum am declarat şi la Bruxelles, la conferinţa de presa comună cu dl Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene', a mai spus comisarul european.

Citește și: Dăncilă, dezvăluiri din viața privată. Ce a spus despre soțul ei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că Ministerul Dezvoltării Regionale a atras 876 de milioane de euro din fonduri europene pentru proiecte în domeniile sănătăţii, educaţiei, monumentelor istorice, drumurilor judeţene şi mobilităţii urbane.

Crețu, precizări

În aceeaşi postare de sâmbătă, Corina Creţu a mai explicat că toate declaraţiile sale s-au referit la politica regională şi la fondurile pe care le gestionează. 'Cât despre cei care încearcă în fiecare zi să mă atace, prin diverse voci, aş vrea să fac următoarele precizări: toate declaraţiile, inclusiv în România, s-au referit strict la portofoliul meu, al politicii regionale, la fondurile pe care le gestionez. În toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene am dat interviuri, am făcut conferinţe de presă şi am prezentat situaţia la zi. Care în unele ţări e bună, în altele nu. Nu numai că nu e interzis (?), dar e obligaţia mea să încurajez folosirea la maxim a fondurilor europene şi să atrag atenţia asupra riscurilor', a mai scris ea, subliniind că 'România nu este o ţară care să îşi poată rata şanse la dezvoltare din orgolii'.

Citește și: Viorica Dăncilă: NU a fost ușor! Am trecut prin cele mai mari provocări

'Am spus şi repet - am fost în ultimii patru ani la dispoziţia autorităţilor române. Cu toţii m-aţi putut vedea, am venit în România în prima săptămână imediat după instalarea fiecărui Guvern, am inclus Valea Jiului în proiectul pilot pentru dezvoltarea regiunilor carbonifere, am inclus regiunile Nord-Est şi Nord-Vest din România în cadrul Initiaţivei pe care am lansat-o pentru Regiunile lăsate în urmă. Am iniţiat Grupul de lucru pentru o mai bună implementare, graţie căruia România a ajuns la 91% grad de absorbţie pentru perioada 2007-2013', a adăugat comisarul european. 'La unele probleme am găsit soluţii, la altele nu. Dorim în continuare să ajutăm: aşteptăm proiecte, mai ales în domeniul infrastructurii de transport, experţii noştri au lucrat enorm şi vreau să le mulţumesc, ştiind că vor face eforturi în continuare, indiferent dacă munca lor e apreciată sau nu la Bucureşti. Voi reveni în ianuarie cu analizele Comisiei Europene', a completat Corina Creţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel