Creşterea salariilor demnitarilor, prorogată dacă se aprobă. Elena Cristian: Pentru astfel de lucruri mereu s-au găsit bani. Pentru voucherele sărăciei nu se găsesc

Sursă foto: Facebook (Elena Cristian)
Sursă foto: Facebook (Elena Cristian)

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a anunţat că legea prin care sunt crescute salariile demnitarilor va fi prorogată, astfel încât să nu intre în vigoare imediat, chiar dacă va fi promulgată. Elena Cristian, analist DC BUSINESS, avertizează că pentru această lege se vor găsi resurse de bani, amintind faptul că pentru "voucherele sărăciei" încă se caută soluţii exacte. 

Nu se vor mări salariile pentru demnitari, spune, miercuri, președintele PSD, Marcel Ciolacu: „În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanță de prorogare”.

„Este o corectură. Toți demnitarii, inclusiv primarii, sunt prinși pe anexa nr. 9. Cu certitudine, astăzi (miercuri - n.r.) în coaliție vom lua decizia, dacă legea va trece de Curtea Constituțională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari. Altfel, legea ar fi fost neconstituțională și respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa 9”, spune Marcel Ciolacu.

El spune că legea nu ar mai fi putut pusă în apliocare, respectiv prevederea cu „acea pătrime pentru toată lumea”.

„A fost o decizie pur tehnică. Nu se vor mări salariile pentru demnitari. În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanță de prorogare”, adaugă Ciolacu.

El apreciază că demnitarii trebuie „să strângă cureaua și să participe la acest efort comun”, conform Mediafax.

Întrebată de unde vor lua banii necesari, Elena Cristian a spus că "sunt convinsă că vor găsi şi până la urmă vor aplica acest act normativ. Vor găsi o modalitate, chiar dacă îl vor mai amâna o lună, două, trei. De fiecare dată, pentru astfel de majorări s-au găsit bani, ştim foarte bine. Ştim foarte bine că au fost soluţii".

"Pentru voucherele sărăciei nu s-au găsit bani"

"Nu s-au găsit bani pentru voucherele sărăciei, tot amânate de colo-colo, etc. 

Avem un milion de pensionari care au 800 lei pe lună. 840 lei e pensia minimă în România. 80% dintre pensionari au sub 2500 lei. Vorbim de nişte pensii de mizerie în condiţiile actuale. Sigur că pentru anumite categorii se găsesc bani, dar pentru pensionarul de rând voucherul sărăciei este foarte greu de găsit. Se găseşte greu soluţia şi, chiar găsită, este o soluţie proastă. Pensionarii nu vor avea acces la acele magazine, nu vor avea acces să îşi cumpere din acele locuri. Aveau soluţia implementată pentru bonurile de masă, puteau să o implementeze şi pentru pensionari. De ce nu au făcut-o? Haideţi să vedem care sunt interesele din spate. Este bătaie de joc, mai ales că îi forţezi să meargă kilometri ca să cumpere dintr-un magazin anume", a mai punctat Elena Cristian la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel