Creștere vârstă de pensionare. Turcan, ATAC la Olguța Vasilescu: Subiect complet închis!

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a declarat joi că nu doreşte o creştere a vârstei de pensionare, dar şi că nu vor fi tăiate pensiile. Precizările au fost făcute după ce deputata PSD Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a criticat intenţia Guvernului de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani.

'Cred că sunt puţini oameni care cred lucrul acesta (că aş dori creşterea vârstei de pensionare - n.r.), pentru că nu se poate ca pe fond cel care ascultă o ştire să nu facă diferenţa între opţiune şi obligatoriu. Între a creşte vârsta de pensionare obligatoriu şi a putea opta să munceşti mai mult dacă vrei. Declaraţia doamnei Vasilescu întăreşte un lucru pe care eu îl consider de foarte mult timp. Şi anume, că în dialog cu PSD nu mai există argumente raţionale.'

Acuzații de fake news și politicianisme

'Există o decizie a Curţii Constituţionale venită la o sesizare de neconstituţionalitate a unei doamne care a spus că femeile sunt discriminate că sunt obligate să iasă la pensie la 63 de ani, în loc de 65 de ani, ca la bărbaţi, în acelaşi domeniu de activitate, care spune: 'Da, într-adevăr este o discriminare. Da, într-adevăr, femeile, dacă doresc, pot să opteze să lucreze aceeaşi perioadă de timp cu bărbaţii'. Eu am spus lucrul acesta în spaţiul public, am plecat de la un proiect de lege care este în Parlament şi de acolo o serie întreagă de fake news, de politicianisme, de demagogie şi de oameni fără raţiune', a declarat Raluca Turcan, pentru Digi24.

Ea a adăugat că subiectul cu majorarea vârstei de pensionare este 'complet închis'. 'Iată, subiectul cu majorarea vârstei de pensionare este complet închis. Că vom tăia pensii - nici gând. Că nu se respectă majorarea pensiilor, lucrul acesta va fi contrazis de timp', a mai spus Turcan, conform Agerpres.

Lia Olguța Vasilescu, critici dure la adresa Guvernului

Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a criticat pe 12 ianuarie intenţia Guvernului de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani, în condiţiile în care, spunea ea, speranţa de viaţă a bărbaţilor în România este de 71 de ani. Ea a adăugat că şi acum cei care vor să muncească peste vârsta de pensionare o pot face, fie rămânând în funcţie cu acordul angajatorului, fie pensionându-se şi apoi reangajându-se. 'Într-o ţară în care speranţa de viaţă a bărbaţilor este de 71 de ani, să vii şi să vorbeşti despre ieşirea la pensie la 70 de ani este ca şi cum ai recunoaşte că, de fapt, nu mai vrei să mai plăteşti nicio pensie în România, e ca şi cum familia pensionarului ar primi la pachet primul talon de pensie cu certificatul de deces. În nicio ţară din Uniunea Europeană vârsta de pensionare nu ajunge la 70 de ani, cea mai mare vârstă de pensionare este în Franţa, 66 de ani şi 9 luni', a menţionat Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel