Creștere TVA. Teodorovici-Câțu, contre DURE la România TV

Invitat în studioul România TV, Ministrul Finanțelor Publice l-a pus la punct pe senatorul liberal Florin Câțu, care anticipa că PSD ar urma să majoreze nivelul TVA, în loc să îl scadă, cum și-au asumat social-democrații în programul de guvernare.

Florin Câțu a declarat miercuri cu privire la intențiile Ministerului Finanțelor Publice: „Au amânat pentru acest an scăderea care trebuia să fie la 18% și acum se discută dacă crește din nou la 20%. Vorbim de trei miliarde de lei în plus la buget prin această creștere. Având în vedere că suntem aproape de jumătatea anului, se discută dacă să se facă de la jumătatea acestui an sau de anul viitor”.

Teodorovici: Ministerul nu va crește TVA

Invitat în studioul România TV, ministrul Eugen Teodorovici a replicat: „Dacă PNL ar veni la guvernare, ar adopta astfel de măsuri. Păi domnul Câțu vorbește, când colegii domniei sale de la PNL-PDL au dus TVA la 24%, când toată lumea a spus, chiar și cei de la Fondul Monetar Internațional, că nu dânșii au impus, ei au spus că este o măsură proastă TVA-ul la 24%. Dar acel partid de tristă amintire și-a asumat acest lucru, cu efectele pe care le resimțim astăzi. Nu se discută de absolut nicio creștere a TVA-ului. Nici la Guvern, nici la Finanțe, nici în altă parte. În planul de guvernare avem chiar o măsură de scădere la 18%, nicidecum de creștere”.

TVA va scădea cel mai devreme din 2019

Întrebat de moderatoarea Andreea Crețulescu dacă obiectivul de reducere a TVA la 18% ar putea fi aplicat chiar de anul acesta, ministrul Finanțelor Publice a exclus această variantă: „Anul acesta TVA este 19% și vom vedea exact la final de an, dar noi facem calcule să reducem fiscalitatea, nu să o creștem”.

Fără protecția declarațiilor politice

Cât despre declarațiile senatorului Câțu, ministrul a explicat că acestea ar trebui trecute prin filtrul rațiunii sau chiar să intre sub incidența legii: „Nu domnul Câțu greșește că vorbește, ci noi pentru că îl ascultăm. I-am spus-o și personal: ocupă o funcție politică importantă și ar trebui ca fiecare afirmație să fie cumpătată, să fie fundamentată, pentru că astfel de afirmații produc în piață anumite variații care pot fi la un moment dat imputabile unui politician. Eu am propus în Parlament cu ceva timp în urmă ca parlamentarii să nu mai aibă acest adăpost al declarației politice. Când se fac astfel de afirmații și nu ai argumentele necesare, să plătești, să răspunzi”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel