EXCLUSIV  Creştere salariu minim. Hossu, Cartel Alfa: Pentru un trai decent-minimum 2750 de lei de persoană

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Creșterea salariului minim. Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", a vorbit la DC News TV despre cele două elemente care nu au fost incluse încă în formulă.   

"Haideți să vedem pachetul social pas cu pas, măsură cu măsură.", i-a propus jurnalistul Val Vâlcu lui Bogdan Hossu, în cadrul interviului acordat pentru DC News. 

Salariul minim. Hossu: E rău că încă nu s-a ajuns la o formulă care să includă cel puțin două elemente importante

Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", a afirmat că "salariul minim era deja decis 2.550 lei (n.red. brut). E bine că va crește pentru că era într-o scădere." Totuși, spune Bogdan Hossu, "e rău că încă nu s-a ajuns la o formulă care să includă cel puțin două elemente importante, din punctul nostru de vedere."

Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa" a făcut în continuare referire la "coșul minim pentru trai decent, care să fie o țintă", dar și la "viitoarea directivă legată de salariul minim european."

În ceea ce privește "coșul minim pentru trai decent", Bogdan Hossu a declarat că "astăzi, este 2.750 lei net pentru o persoană. Sunt multe persoane care nu ating această sumă."

"La pragul sărăciei, calculat, aveam peste 40%. Pe standardul cu coșul minim, cred că ajungem spre 60%"

Întrebat câți nu se califică la această sumă, Bogdan Hossu a răspuns că, potrivit ultimelor date ale INS, "la pragul sărăciei, calculat, nu pe pragul internațional, aveam 40 și ceva% din populația României. Dacă ne uităm pe standardul acesta cu coșul minim, cred că ajungem spre 60%. Asta este problema. Eu fac deosebirea."

Directiva pentru salariul minim european 

"Al doilea element care nu a fost luat în considerare este problema viitoarei directive legate de salariul minim european care va prevede un raport între salariul minim și salariul mediu, tocmai pentru o mai bună distribuție a creșterii economice către toate categoriile.", a adăugat Bogdan Hossu. 

Privind această viitoare directivă, Bogdan Hossu a precizat că "probabil că în primul trimestru din 2022 se va vota definitiv", menționând și perioada de doi ani acordată statelor membre în acest sens. 

"Creșterea este substanțială. Înseamnă să crească cu vreo 700-800 lei pe brut în fiecare an. La anul să fie undeva la 3.300 lei și peste încă un an să ajungem spre 4.000 lei. Mișcându-se salariul minim, se mișcă și salariul mediu cu altă viteză; nu rămâne pe loc ca să fie ajuns imediat.", a conchis Bogdan Hossu la DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel