EXCLUSIV  Creştere pensii. Marius Budăi: Aici e BOMBA. Situaţia este extrem de complicată

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii în cabinetul Dăncilă, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care va fi impactul declaraţiei premierului Ludovic Orban cu privire la creşterea pensiilor asupra pensionarilor. 

Concret, premierul Ludovic Orban a afirmat în această seară că încă nu s-a luat o decizie cu privire la procentul cu care vor fi crescute pensiile. Ulterior, consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, a afirmat că procentul final va fi anunţat joi de către Guvern şi că este mai mare de 10 la sută. 

Există, însă, probleme cu taloanele de pensii, care încă nu au fost tipărite, pentru că nu se ştie exact cu ce procent se vor majora pensiile. Iată ce ne-a spus fostul ministru despre acest aspect. 

"Problema este extrem de GRAVĂ. Procedural, până pe 8 ale lunii, se face tot ce înseamnă corecturi, retururi, se închid situaţiile de plăţi pentru luna următoare. Ştim cu toţii că la 1 septembrie se plătesc pensiile pentru septembrie. Dar, ATENŢIE! Dacă la 1 ale lunii se plătesc pensiile pentru luna respectivă, viramentele bancare pentru Poşta Română trebuie făcute undeva până pe 28 ale lunii. Pentru ca transferurile bancare să fie operate de bănci, iar banii să ajungă la factorii poştali. Situaţia nu este clarificată, din punctul  meu de vedere, pe calendarul de proceduri, şi aici este de fapt BOMBA. Dacă nu sunt procesate datele şi nu sunt înaintate către Casa Naţională de Pensii de la Casele Judeţene, atunci este un abuz al ministerului, care a pus STOP lucrătorilor. Dacă sunt procesate datele, ele ar trebui procesate aşa cum spune legea. Pentru că astăzi legea spune că valoarea punctului de pensie de la 1 septembrie este de 1775 lei. Procedural, astăzi ar trebui ca toate cele 5 milioane de pensii să fie calculate cu această valoare. Dacă astăzi, şi o să cer o informare în calitate de parlamentar, sunt operate alte date, cu o valoare de punct de pensie care nu este în legea în vigoare, s-a făcut un abuz. Situaţia e extrem de complicată.", a spus Marius Budăi în exclusivitate pentru DC NEWS

"Cinism fără margine la adresa părinţilor şi bunicilor noştri"

Consilierul premierului, Tănase Stamule, a anunţat că procentul exact al măririi pensiilor va fi anunţat joi şi că acesta va fi mai mare de 10 la sută, dar cu siguranţă mai mic de 40 la sută. Marius Budăi a catalogat anunţul drept "cinism fără margini". 

"Este un cinism fără margini al Guvernului la adresa părinţilor şi bunicilor noştri. Tot vii şi discuţi că nu sunt bani. Cu toţii suntem conştienţi că suntem încă în criză sanitară, care va fi urmată de una financiară. Dar ţările din jurul nostru au luat măsuri clare, au băgat 17-18 la sută din PIB în economie. Noi cu 1 la sută din PIB nu avem cum să salvăm economia. Guvernul vine şi ne spune că vor urma lucruri fantastice. Suntem la 5 luni de criză şi ei încă spun că vor analiza, că vor lansa nu ştiu ce granturi la care se va putea aplica peste câteva săptămâni.", a mai spus Marius Budăi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel