Crește TARIFUL DE REZERVARE la TREN. Anunțul Ministerului Transporturilor

Poliție, control trenuri. FOTO: Poliția Română
Poliție, control trenuri. FOTO: Poliția Română

Sunt reanalizate prețurile la călătoria cu trenul. Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere un proiect prin care este ajustat tariful de rezervare a locului în tren. 

Tariful de rezervare crește de la 4 lei la 5 lei.

"Tarifele de călătorie cu metroul şi de transport feroviar de călători vor fi ajustate prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii, în condiţiile legii. (...) Pe cale de consecință, în acest moment, ţinând cont de evoluţia pieţii de transport feroviar, se apreciază ca necesar şi oportun ajustarea tarifului de rezervare a locului, urmând ca pentru restul tarifelor de deservire generală să se realizeze o analiză pentru noul mers tren", se arată în proiectul de act normativ, potrivit Mediafax. 

Ministerul justifică modificările întrucât tarifele tichetului de rezervare nu au mai fost modificate din anul 2013.

”Având în vedere că tariful tichetului de rezervare nu s-a modificat din anul 2013 dar și faptul că pentru călătoriile pe distanțe lungi este necesar asigurarea locurilor rezevate considerăm oportun modificarea tarifului tichetului de rezervare loc în sensul majorării acestuia la valoarea de 5,00 lei / loc, la tren de rang Regio sau Interregio, clasa 1 sau clasa a 2-a, orice zonă kilometrică tarifară, cu TVA inclus”, informează nota de fundamentare a actului normativ.

Tarifele generale vor fi mărite în baza raportului dintre subvenţia necesară la nivelul prestaţiilor cu caracter de serviciu public şi subvenţia alocată în scădere cu 14%, potrivit Anexei întâi a proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel