Cresc comisioanele la cardurile bancare

70353-0-bancomat_card
70353-0-bancomat_card

Bancherii înmulţesc şi majorează comisioanele de care se loveşte orice român care îşi primeşte salariul pe card. Simpla deţinere a unui cont în bancă ne scoate din buzunare până la 7,5 lei pe lună. Cine nu a umblat încă la grila de tarife o va face din octombrie.

Principiul "nimic nu e gratis" câştigă teren pe piaţa bancară. Singura instituţie financiară aflată în portofoliul statului renunţă şi ea de la 1 octombrie la gratuitatea administrării contului curent si va aplica un comision lunar de 2,5 lei.

În prezent, băncile taxează acest serviciu cu sume cuprinse între 1,5 lei şi 7,5 lei pe lună. Cel mai mult plătesc clienţii UniCredit Ţiriac Bank. Comisioane mari percep şi BCR ŞI BRD, de peste 3,5 lei.

In Romania sunt 13,3 milioane de carduri valide, fiecare vine atasat cu un cont curent. La un comision mediu lunar de administrare de 2,5 lei, rezultă că bancile obtin la finalul unui an peste 89 de milioane de euro. La acestă suma de adauga banii ontinuti prin taxarea altor servicii precum: retragerea de bani de la bancomat sau depunerea de bani in cont 06.29

Românii nu ştiu nici cât de mult si nici cât de des îi taxează banca.

O persoană care îşi foloseşte des cardul poate plăti şi 300 de comisoane într-un singur an. IAr bancherii încearcă să profite de acest lucru.

Cele mai mari trei bănci din România au înregistrat în prima jumătate a acestui an pierderi cumulate de peste 300 de milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel