Cremă aerată. Rețetă de Revelion gata în 5 minute

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cremă-desert aerată. Rețeta de Revelion gata în doar 5 minute. Iată cum o prepari.

Cremă-desert aerată este o rețetă perfectă pentru Revelion și este gata în doar 5 minute. Iată ingredientele și modul de preparare. 

Ingrediente:

 

3 gălbenușuri

50 gr. de zahăr

370 ml. de lapte

15 g. de gelatină deshidratată

300 ml. smântână

1 linguriță de esență de vanilie

 

Mod de preparare:


1. Într-un bol, bateți bine cele trei gălbenușuri cu zahărul, cu un mixer sau cu un tel.

2. Peste ouăle bătute, adăugați laptele și amestecați ușor. 

3. Turnați amestecul obținut într-un recipient ce merge pus pe foc și lăsați-l la foc mic pentru 10 minute. Amestecați continuu și nu-l lăsați să fiarbă, ci doar să se încălzească.

4. Luați compoziția de pe foc și turnați-o într-un bol.

5. Adăugați gelatina deshidratată, amestecați bine și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

6. Până se răcește compoziția, luați un alt bol, puneți smântâna, adăugați esența de vanilie și amestecați bine cu un mixer.

7. După ce s-a răcit prima compoziție, turnați a doua compoziție peste și amestecați bine încă o dată. 

8. Turnași crema obținută în diverse forme, pahare, căni sau alte recipiente pe care le aveți și lăsați-le la frigider timp de 6 ore. 

Poftă bună și un An Nou Fericit!

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24