Credite, din euro în lei. Ce a solicitat Ana Birchall în Parlament

Deputata PSD Ana Birchall a declarat la tribuna Parlamentului că va demara procedura legislativă pentru transpunerea prevederilor Directivei 0541/2013 a PE în legislaţia naţională. Ana Birchall a solicitat sprijinul colegilor parlamentari, dar şi al Guvernului.

Parlamentarul PSD consideră că transpunerea directivei 0541/2013 în legislaţia naţională este o măsură care ajută românii care au credite la bănci.

"Susțin această măsură, necesară pentru ajutorarea numeroaselor familii ale căror rate bancare sunt împovărate de fluctuaţiile cursului de schimb valutar. Toţi românii care la ora aceasta plătesc rate în euro, deşi au veniturile în lei, vor avea posibilitatea să solicite băncii conversia creditului în moneda naţională, în condiţii corecte și avantajoase. De aceea cred că intrarea în vigoare a acestei directive trebuie să se petreacă în cel mai scurt timp", a subliniat deputatul PSD Ana Birchall.

Gură de oxigen și mână de ajutor pentru tineri

Deputata PSD a continuat: "Începutul de drum este dificil pentru cei mai mulţi tineri. Implementarea acestei Directive în legislaţia naţională, împreună cu măsura de reducere cu 50% a ratelor datorate băncilor pentru o perioadă de doi ani, poate fi o gură de oxigen şi o mână de ajutor pentru românii care lună de lună sunt nevoiţi să plătească o rată bancară majorată datorită fluctuaţiilor schimbului de curs valutar”.

Apel către parlamentari

Deputata PSD Ana Birchall a conchis: "Fac apel la dumneavoastră să susţineţi transpunerea în legislaţia naţională a acestei Directive pentru ca toţi cei care doresc, să aibă posibilitatea de a solicita convertirea creditelor în lei. Familia tânără trebuie să fie fundația pe care se sprijină stabilitatea și prosperitatea economică a generațiilor viitoare. Ea trebuie ajutată şi sprijinită, iar transpunerea în legislaţia românească a acestei Directive poate ajuta un tânăr, o familie tânără să-şi achiziţioneze mai uşor o casă sau să îşi plătească ratele".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel