EXCLUSIV  Credite de 200.000 de euro pentru medici. Sorina Pintea: Sunt condiţii foarte avantajoase

Mihai Ciobanu / 27 aug 2019 / 11:52 Salveaza PDF Comentarii
Foto cu caracter ilustrativ
Descriere foto: Foto cu caracter ilustrativ

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre programul prin care medicii de familii vor putea beneficia de credite de până la 200.000 de euro. 

"Există un acord de împrumut pe care Guvernul României îl va semna cu Banca Mondială, de 600 de milioane de dolari pentru medicina de familie, medicina comunitară şi pentru eficientizarea cheltuielilor în sistemul de sănătate. (...) La medicina de familie e vorba de acordarea unor granturi pentru dotarea minimă a cabinetelor medicale, pentru plata asistenţilor medicali, deci vor putea plăti şi salarii din aceşti bani dar şi pentru plata unor servicii medicale care la acest moment nu se găsesc în contractul pe care medicul de familie îl semnează cu CNAS.

Sunt trei paliere pe care vom acţiona. Aceste granturi vor avea o sumă limită de 200.000 de euro. Banii aceştia trebuie rambursaţi într-o perioadă de timp şi vor constitui un alt fond pe care tot în sănătate îl vom investi. Creditul va fi acordat în condiţii extraordinar de avantajoase", a explicat Sorina Pintea.

VIDEO: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25