Credite CHF. Adrian Vasilescu, despre legea falimentului personal: Nu ajută prea mult

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, consideră că o lege a falimentului personal "nu i-ar ajuta prea mult" pe clienții cu credite în franci elvețieni, întrucât înseamnă "o serie de restricții". 

Întrebat, marți, la RFI, dacă o eventuală lege a falimentului personal i-ar ajuta pe clienţii cu credite în franci elveţieni, Adrian Vasilescu susține că: "Asta e problema Parlamentului. Nu cred că ar ajuta foarte mult, pentru că ceea ce scapă din vedere e că falimentul personal înseamnă o serie de restricţii, practic, intră în vigoare un control al averii celui care intră în faliment personal, măsuri care să-i asigure administrarea averii personale, nu poate să vândă, nu poate să-şi înstrăineze averea, în această perioadă, e nevoit să accepte locuri de muncă pe care i le oferă serviciul de plasare şi aşa mai departe", a explicat Adrian Vasilescu.

În contextul aprecierii continue a francului elveţian, PNL a cerut în urmă cu o zi convocarea în sesiune de urgenţă a Parlamentului pentru adoptarea legii insolvenţei persoanei fizice, "singura reglementare" care poate ajuta și care poate fi pusă în aplicare imediat.

Ulterior, premierul Victor Ponta, într-un mesaj pe Twitter, a apreciat inițiativa "rațională" a PNL , adăugând că va susține demersul. 

Un proiect de lege pentru insolvența persoanelor fizice a fost inițiat de senatorul PSD Ana Birchall în martie 2014, fiind semnat de 151 de parlamentari. Proiectul a fost adoptat de Senat și a fost avizat favorabil de Guvern. Ulterior, proiectul a intrat apoi in Camera Deputaților, fiind trimis pentru raport la Comisia juridică și pentru aviz la Comisia pentru politică economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel