Creditarea a revenit la sumele din perioada de boom

Datele publicate de Banca Naţională a României arată că s-a ajuns la aceleaşi volume lunare de credite nou acordate ca în perioada de boom din anii 2007-2008. Mai mult de jumătate sunt pentru consum.

În trei luni din vara acestui an creditele noi acordate populaţiei, în lei, au depăşit valoarea de două miliarde de lei, lunar. Doar în august, s-au acordat credite de 2,2 miliarde de lei şi de 13,8 milioane de euro pentru populaţie. Dintre acestea, peste 60% au mers în consum, scrie capital.ro.

Noutatea este că, spre deosebire de perioada de boom, creditele se acordă acum preponderent în lei. Cele mai mari sume lunare au fost acordate pe finalul lui 2007, aproximativ 720 de milioane de euro, ceea ce, la cursul de atunci de 3,5 lei/euro, reprezenta 2,5 miliarde de lei, echivalent, plus credite în lei de aproxmativ un miliard. Atunci proporţia creditelor de consum era mai mare, aproape de 70% la finanţările în valută şi aproape integral din finanţările în lei. În perioada respectivă se acordau şi credite de consum cu ipotecă, folosite, în general, în scop imobiliar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel