Credit imobiliar. Raiffeisen Bank a redus avansul minim de la 35% la lei până la 20%

Raiffeisen Bank, prima instituţie bancară care a majorat avansul la creditele ipotecare după introducerea legii dării în plată, a anunţat că a redus avansul minim cerut clienţilor de la 35% la lei până la 20% pentru anumiţi clienţi.

Dobânda la acest credit este de 5,25% pe an pentru clienţii de casă şi 5,5% pentru clienţii standard, scrie Ziarul Financiar.

Noul credit imobiliar este oferit în toate agenţiile Raiffeisen Bank, dar cu un avans diferenţiat, ţinând cont de indicatorii imobiliari şi economici ai zonei: dinamica pietei imobiliare, concentrarea de proiecte imobiliare, potentialul de creditare, nevoia de credite etc.

Astfel, orasele mari, cele care cumuleaza in cea mai mare masura criteriile vizate de bancă, beneficiaza de un avans de 20% pentru creditele acordate până la 30 de ani.

Avansul maxim solicitat de bancă poate ajunge la 45%, iar perioada maximă pe care se poate acorda creditul este de 30 de ani. Suma acordata este între 5000 euro si 300.000 de euro, echivalent in lei.

"Ne-am preocupat sa gasim o solutie de creditare imobiliara in asa fel incat sa protejam si clientii si banca de riscurile care pot aparea in contextul legislativ si economic actual. Posibilitatea de a avea dobanda fixa timp de 7 ani protejeaza clientul in toata aceasta perioada de variatiile dobanzii, tinand cont ca ROBOR e la un minim istoric acum. In acelasi timp, ne-am preocupat sa oferim clientilor o alternativa viabila la creditul Prima Casa", a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte Aria Retail, Raiffeisen Bank.

Produsul poate fi acordat si cu dobanda variabila, pentru clientii care solicita acest tip de dobanda (ROBOR la 3 luni Ă 3% pentru clientii de casa; ROBOR la 3 luni Ă 3,25% standard).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel