Creșterile Volkswagen, datorate Chinei

Brandul Volkswagen a vândut anul trecut 5,99 milioane de automobile, în creştere cu 2,8% faţă de 2015, datorită majorării cererii în China, cea mai mare piaţă a VW, transmit Reuters şi AP. 

Livrările din 2016 indică un avans important şi în 2017, când vor fi lansate câteva modele noi pe plan global, a anunţat luni grupul german. 

În China, Volkswagen a livrat 303.100 de automobile în decembrie, o creştere în ritm anual de 28,7%, în timp ce vânzările în Germania şi SUA au scăzut cu 14,3%, şi, respectiv, 20%. 

Pe plan global, brandul VW a livrat luna trecută 567.900 autoturisme, un avans de 16% faţă de decembrie 2015. 

Producția continuă în Mexic

Separat, şeful brandului Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că firma va continua să producă maşini în Mexic, în condiţiile în care producătorii auto sunt presaţi de administraţia de la Washington să investească în SUA, altfel se vor confrunta cu taxe mai ridicate. Marţi, Ford Motor a anunţat că va anula planificata investiţie de 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică din Mexic şi va investi 700 de milioane de dolari în uzina sa din Michigan, SUA, unde vor fi angajate încă 700 de persoane. Anunţul vine după ce preşedintele ales Donald Trump a ameninţat că va impune taxe masive celui mai mare producător din SUA, General Motors, pentru că fabrică unele modele Chevrolet Cruze în Mexic. 

Diess a dat asigurări că Volkswagen îşi va păstra facilităţile de producţie din Puebla, Mexic, unde produce modelele Jetta şi Golf MK7. 

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel