EXCLUSIV  Creștere EURO. SONDAJ: Tudose-Isărescu, rezultat: Cine are dreptate

Cine e de vină pentru creșterea euro în percepția publică: Guvernul sau BNR? Pentru că sunt afirmații de ambele părți, am realizat un sondaj care să arate ce cred oameni care se uită la acest meci pentru care ei plătesc cel mai scump bilet. 

Premierul Mihai Tudose a afirmat, joi seară, la Antena 3, despre creșterea euro: "Eu am o parte din explicații. Pentru altă parte, vă recomand călduros să vorbiți cu BNR, care ar trebui să fie atentă la aceste lucruri. Banca Națională poate și trebuie să intervină pe aceste lucruri. Nu a făcut-o. În aprilie, BNR, în înțelepciunea ei, le-a spus băncilor din România că sunt bune, solide și nu mai au nevoie să țină 10% depozite, pot să fie la 8%, ceea ce le-a disponibilizat 500 de milioane de euro, dintre care 280 deja au plecat din țară. Ei au avut lei, au schimbat în euro ca să poată să-i scoată din țară. Nu am ceva împotriva băncilor, e un proces normal."

[citeste si]

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a răspuns astăzi despre creșterea euro: ”Noi de la Banca Naţională spunem şi asta este realitatea: colaborăm cu guvernele pe care le dă ţara. Legea spune foarte limpede că Banca Naţională sprijină politica economică a Guvernului, dar numai în condiţiile în care nu atacă obiectivul fundamental al Băncii Naţionale care este stabilitatea preţurilor şi în esenţă şi stabilitatea financiară, ca sinteză a funcţiilor băncii centrale”. 

DCNews a realizat un sondaj, iar părerea celor care au răspuns este că premierul Mihai Tudose are dreptate în această dispută Guvern-BNR. 8.887 de voturi au fost pentru prima variantă că Mihai Tudose are dreptate, reprezentând un proces de 68,07%. 4.167 au votat că BNR-ul are dreptate în această situație, procentual reprezentând 31,92%. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel