Creștere economică. Ponta face praf PSD

Victor Ponta a spus că actuala creștere economică are două surse principale: factorul intern și factorul extern. El a precizat că statul doar poate să ajute mediul privat și să folosească inteligent și eficient banii colectați de la acesta.

"1. Factorul intern: o politica social liberala echilibrata in 2012-2016, cu masuri pentru angajati si pensionari dublate mereu de masuri de sprijin pentru zona privata ( scadere CAS si TVA, profit reinvestit, Cod Fiscal , impozitul pe dividende, etc) / investitii publice care prin comparatie cu ce este azi par uriase / absorbtie reala de fonduri europene ( azi toti pacalesc lumea vorbind de "fonduri europene" dar folosind banii de la agricultura ca tot nu ii intreaba niciun jurnalist) / listari de succes si management cu adevarat independent la companiile cu capital de stat care au ajuns la profituri istorice / investitii straine in crestere si un cont curent echilibrat / deficit bugetar care a scazut in fiecare an fiind din ce in ce mai departe de limita de 3% din PIB / dialog cu mediul de afaceri prin Coalitia pt Dezvoltarea Romaniei / ministrii eficienti si pregatiti in zona financiara si economica / lupta antievaziune adevarata / cat mai multa stabilitate si predictibilitate.

Sa fie clar - cresterea economica este facuta de catre mediul economic privat , nu de catre Stat / Statul doar poate sa ajute mediul privat si sa sa foloseasca inteligent si eficient banii colectati de la acesta.

Efectele benefice inca produc rezultate - dar nu au cum sa reziste intr-un mediu politic gresit. Azi avem instabilitate fiscal bugetara fara precedent , decizii anuntate peste noapte si eventual revocate dupa ce au starnit panica si proteste, masuri socialiste demodate pe care nu le gasese nimeni in faimosul "Program de Guvernare" prezentat in 2016, demagogie inutila ( contra firme multinationale, contra banci, contra pensii administrate privat ) , o tendinta din ce in ce mai clara de a jecmanii firmele private pentru a aduce bani la un buget care nu poate sa sustina in mod serios toate promisiunile exagerate care se arunca in fiecare zi pe piata doar ca sa fie laudate de cativa jurnalisti interesati (care in privat spun ca nu au mai vazut asa incompetnti si asa dezastru)/ fonduri structurale si de coeziune pe contracte noi zero - bani distribuiti la PNDL pe criteriul care organizatie judeteana de partid il sustine mai infocat pe Presedinte / ministri habarnisti care deschid gura doar ca sa participe la concursul national de aberatii economice sau promisiuni desarte/ un ANAF care pana de curand a fost capusat de prieteni "teldrumisti" / programe gen "Start Up Nation" care nu au niciun leu alocat in Buget dar le prezentam propagandistic ca pe cupoanele de biciclete date de pomana de Primarie / dialog inexistent cu mediul de afaceri si raspunsuri arogante la orice critica . Cam asta vedem....

2. Factorul extern - pe baza cresterii accelerate a industriei din Germania toate tarile din Estul Europei au noi investitii, locuri de munca incurajate de un sistem fiscal competitiv si de forta de munca usor de calificat si mai ieftina / din acest motiv in Transilvania deja somajul este aproape de zero si Romania, Ungaria, Slovacia, Cehia au cresteri economice record. Insa noi suntem la capatul lantului de productie si facem doar ceea ce este platit mai putin cu beneficii mai mici. Sa speram ca va tine cat mai mult .... dar dependenta noastra este deja uriasa.

In Bucuresti si marile orase universitare categoric principala crestere este in zona de IT / daca ducem salariile la limite necompetitive, daca tot umblam la taxe si daca toti angajatii din industrie proteseteaza duminica contra arogantei si stupiditatii politice putem sa avem chiar si aici o problema in viitor.

Concluzie : cand faci campanie electorala poti sa fi de stanga sau de dreapta si sa spui ce asteapta alegatorii tai / cand guvernezi trebuie sa fi de centru si sa faci ceea ce asteapta toti cetatenii si toti actorii sociali care nu voteaza. Altfel lucrurile vor merge din rau in mai rau.

Poate sunt eu pesimist - dar daca asa merg lucrurile PSD poate avea soarta Partidelor Socialiste din Grecia, Polonia, Ungaria, Spania si mai recent Franta . Si votantii, simpatizantii si membrii sai nu merita sa plateasca pentru greselile, aroganta si incompetenta unor conducatori vremelnici. Dar mai ales nu merita sa sufere toata Romania pentru asta ....", a transmis Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel